Velg norsk produksjon 🇳🇴

Akkurat nå er det ekstra gunstig å velge norsk produksjon. Den norske kronen er rekordsvak. Det betyr at prisen på tjenester i Norge er lavere enn i mange andre land. Bedrifter som velger produksjon i Norge kan gjøre gode valg.

Norsk produksjon er gunstig av mange grunner:

  1. Den norske kronen er opp mot 20 prosent rimeligere enn for 12 måneder siden, målt mot amerikanske dollar, euro og danske kroner
  2. Du velger trygg produksjon etter norske lover og regler
  3. Du velger kvalitet med full dokumentasjon på alt fra materialer, til produksjon og transport
  4. Du kan enkelt følge opp prosjektene dine og du blir kjent med selskapet. Språk og god dialog er viktig
  5. Du støtter lokale, norske arbeidsplasser
  6. Kortreist produksjon betyr kortere transportvei, det er bedre for miljøet
Produksjon i Nordic Steel

Som eksempel kan vi se på amerikanske dollar, euro og danske kroner sett opp mot norske kroner. Vi har hentet tallene fra Norges Bank, og sett på 31. mars 2022 opp mot 30. mars 2023.

  • Den amerikanske dollaren har steget 19,3 prosent, mot norske kroner det siste året. Denne situasjonen mellom dollar og norsk krone har ikke vært svakere siden 1970
  • Euro har steget med 16,9 prosent. Det er det svakeste nivået siden innføringen av euro i 1999, med unntak av en kort periode under korona
  • Den danske kronen har steget med 16,8 prosent. Danmark har en fastkurs-politikk for euroen, det gjør at den danske kronen holdes stabil mot euro

Dette gjør at prisene i Norge er opp mot 20 prosent rimeligere, målt mot samme forhold 12 måneder tilbake.

All produksjon på Bryne

Nordic Steel har all produksjon i Norge, på Bryne i Rogaland. Det er et bevisst og fremtidsrettet valg.

- Vi bygger arbeidsplasser og skaper lokale ringvirkninger, fordi vi tror at alle kan gjøre en forskjell. Det er viktig for oss å skape verdi for kundene våre. Det gjør vi ved å være tett på i alle ledd. Vi jobber sammen og skaper kvalitet i fellesskap, forklarer Børre Lobekk, konsernsjef i Nordic Steel.

Produksjon i Nordic Steel

Konkurransedyktig

Nordic Steel leverer til prosjekter i inn- og utland og til alle bransjer. Kontrakter blir vunnet på kvalitet, pris, og trygg og presis leveranse. Norsk industri er konkurransedyktig.

- Akkurat nå er kronekursen lav og norsk produksjon ekstra gunstig. Vi mener imidlertid at norsk produksjon er et godt valg uavhengig av kronekurs. Den verdien vi skaper sammen med kundene våre er unik, sier Lobekk.

Kilder: Norges Bank, DNB, Danske bank, E24, DN, NRK

Andre innlegg.

Sammen med Rogaland Teknikk presenterer vi i Nordic Steel et system som kan være med og endre en hel bransje. Denne filmen må du se!
Dette har aldri vært gjort før
Les mer
Nordic Steel er en viktig utstyrsprodusent til Artec Aqua, for byggingen av Salmon Evolution. Prosjektet er i ferd med å bli verdens største landbaserte oppdrettsanlegg for laks.
- Veldig gode nyheter for landbasert oppdrett
Les mer
Outokumpu, verdensledende produsent av rustfritt stål, inngår nå samarbeid med Nordic Steel, Norges ledende kompetansesenter i stål – om å tilby bærekraftig rustfritt og syrefast stål i Norge. Nordic Steel blir den første i Norge til å tilby denne løsningen.
Outokumpu og Nordic Steel inngår samarbeid
Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev.