Nordic Steel kjøper Acoustics og blir nå en enda mer komplett leverandør innen HVAC

Nordic Steel overtar selskapet Acoustics, som er ledende innen lyd i ventilasjonssystem. Det betyr at Acoustics’ produkter, som lydfeller og jethetter, nå eies av Nordic Steel.

– Vi er svært glade for å overta et så etablert og seriøst firma som Acoustics, som har levert kvalitet i flere tiår. For kundene betyr det at de får tilgang til alle typer HVAC-produkter hos oss. Vi blir en komplett leverandør for dem, sier konsernsjef Børre Lobekk i Nordic Steel.

– Overfører kunnskap og erfaring til et seriøst firma

Acoustics AS ble etablert i 1997 av Anders Busvold og har de siste årene holdt til i Larvik. Selskapet har særlig god kompetanse på å beregne støy i ventilasjonsanlegg. Produkter som jethetter, lydfeller, akustiske vegger, kanaler og spjeld er typiske leveranser og kan leveres med komplett lyddokumentasjon.

Last ned brosjyre

– Jeg har ønsket å videreføre kunnskap, erfaring og en godt etablert merkevare til et seriøst firma når jeg nå blir pensjonist. Gjennom samtaler og besøk hos Nordic Steel har jeg blitt kjent med et profesjonelt selskap med genuin interesse for produktene. Jeg er trygg på at Acoustics er i gode hender, og at kundene blir ivaretatt på beste måte, sier Anders Busvold, daglig leder i Acoustics.

Nordic Steel overtar produktene, produktnavn, tegningsunderlag, tekniske data og beregningsgrunnlag på alle Acoustics sine produkter. 

Jethette type Conex, fra produktserien Acoustics

Kortreist produksjon fra Bryne

– Vi kan nesten ikke vente på å komme i gang med å levere enda flere HVAC-produkter. For mange av kundene våre blir det kortreist produksjon fra oss på Bryne, og de kan samle større deler av leveransen hos oss, sier Thor Erik Hebnes, leder for HVAC-avdelingen i Nordic Steel.

Nordic Steel er en ledende kvalitetsprodusent av ventilasjonskanaler og utstyr til alle bransjer. De nye produktene kompletterer HVAC-kompetansen for Nordic Steel.

– Av Acoustics får vi alt vi trenger av underlag og tallmateriale for å fortsatt levere kvalitetsproduktene som de er kjent for. Vi har et stort apparat, fra teknisk avdeling, HVAC-avdeling, produksjonsavdelinger og dokumentasjonskontroll, som sammen skal levere det kundene trenger, forklarer Hebnes.

Anders Busvold og Thor Erik Hebnes i Nordic Steels HVAC-avdeling sammen med Egil Håland

Overtar et livsverk

Nordic Steel overtar ingen ansatte eller lokaler ved kjøpet av Acoustics. Det har vært en ansatt i selskapet, som nå blir pensjonist. Acoustics hadde tidligere fabrikk i Polen, den ble solgt i 2016.

– Vi er ydmyke og stolte over at livsverket til Anders nå blir en del av Nordic Steel. Han har en unik kompetanse som vi er så heldige å få lære av i tiden fremover. Så lover vi at Acoustics skal få et godt hjem hos oss i Nordic Steel, sier Børre Lobekk.

– Jeg kjenner at det er godt å lande produktene mine her, hos Nordic Steel, avslutter Anders Busvold.

Andre innlegg.

Sammen med Rogaland Teknikk presenterer vi i Nordic Steel et system som kan være med og endre en hel bransje. Denne filmen må du se!
Dette har aldri vært gjort før
Les mer
Nordic Steel er en viktig utstyrsprodusent til Artec Aqua, for byggingen av Salmon Evolution. Prosjektet er i ferd med å bli verdens største landbaserte oppdrettsanlegg for laks.
- Veldig gode nyheter for landbasert oppdrett
Les mer
Outokumpu, verdensledende produsent av rustfritt stål, inngår nå samarbeid med Nordic Steel, Norges ledende kompetansesenter i stål – om å tilby bærekraftig rustfritt og syrefast stål i Norge. Nordic Steel blir den første i Norge til å tilby denne løsningen.
Outokumpu og Nordic Steel inngår samarbeid
Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev.