Overflatebehandling.

Overflatebehandling av stål er svært viktig for å gjøre overflaten mer motstandsdyktig mot slitasje eller ødeleggelse. Ulike industrielle prosesser for overflatebehandling blir brukt for å endre overflaten til et produkt. Se oversikt over korrosjonsklasser.

Oversikt over de ulike metodene for overflatebehandling som Nordic Steel kan tilby følger under.

overflatebehandling stål

Varmforsinking/Varmgalvanisering/

Galvanisering.

Metoden går ut på å dyppe stål eller jern, som er renset for rust, glødeskall, maling, fett, olje eller andre forurensinger, i et bad med flytende zink som holder 460°C. Stålet opptar da zink og belegget med jernzink og ren zink danner en overflate som ofte kalles galvanisering (varmforzinking).

Ingen annen overflatebehandling har samme slitestyrke, vedheft, rustbeskyttelse eller motstand mot mekanisk påvirkning, som zinkbelegg på stålkontruksjoner. Vi kan levere i henhold til NS-EN-ISO1461-ASTM, NL 91, NORSOK-standard M-501 og andre standarder på forespørsel.

Det brukes ofte forskjellige begreper for denne prosessen. Dette kommer av at ordet galvanisering brukes generelt om forsterking av metalls motstand mot korrosjon, men også som synonym for forsterking eller herding som ikke har noe med de tekniske prosessene å gjøre.

Pulverlakkering.

Ved å velge pulverlakk som overflatebehandling, oppfylles noen av markedets strengeste krav når det gjelder langtidskorrosjonsmotstand, kjemikalieresistens og finish. Pulverlakk sammen med riktig forbehandling er ideelt for varmeforsinket gods og aluminium hvor det kreves en god korrosjonsbeskyttelse og/eller en dekorativ overflate.

Pulverlakkering består i prinsippet av de samme hovedingrediensene som i et våtlakkeringssystem, når man ser bort fra at mange våtlakkeringssystemer inneholder løsemidler.

Egenskapene kommer fra bindemidler, herder, pigmenter og diverse tilsetninger. Bindemiddelet er normalt epoxy, polyester eller en blanding av disse. Lakkpulveret lades elektrostatisk, sprøytes på produktet, og konsistensen blir ferdig ved hjelp av smelting og herding i herdeovn ved temperatur 180 til 200°C.

Pulverlakkerte sykkelstativ til Sviland skule

Etter at pulveret er påført fortsetter prosessen gjennom herdeovnen hvor pulverlakken smelter og herder ved 180 til 200°C.

Vi kan tilby pulverlakkering i alle RAL-farger.

Våtlakkering.

Med våtmaling forbedrer vi produktets utseende, holdbarhet og verdi.

Moderne våtlakkeringsteknologi gir en overlegen finish og korrosjonsbeskyttelse og kan påføres som et beskyttende og/eller som dekorativt belegg på nesten alle typer deler.

Vi tilbyr lakkering i flere systemer i henhold til NORSOK-standard M-501 og andre kundespesifikasjoner.

Industrimaling.

Vi tilbyr sandblåsing og industrimaling etter NORSOK-standard M-501, NS-EN ISO 12944-5:2007 eller etter kundens spesifikasjoner.

Vi tilbyr et eget lakksystem for finere lakkering av deler som krever høy finish og glans. Dokumentasjon og inspeksjon av Frosio-sertifisert personell.

Metallisering.

Vi tilbyr sandblåsing og maling etter NORSOK-standard M-501, NS-EN ISO 12944-5:2007 eller etter kundens spesifikasjoner.

Dokumentasjon og inspeksjon av Frosio-sertifisert personell.

Xylan/Molykote.

Brukes ved ekstreme behov for overflatebeskyttelse, som for eksempel på store dyp. Det finnes ulike fargevalg som i tillegg gir god synlighet under vann. Xylan har den lavest kjente friksjonskoeffisienten av alle typer overflatebehandlinger. Den er stabil og effektiv på lave og høye temperaturer. Xylan har smørende egenskaper og beskytter godt mot korrosjon, gjerne i kombinasjon med forbehandling av fosfat.

Xylan har vært brukt i offshoreindustrien i 30 til 40 år. Xylan forlenger levetiden og reduserer de totale driftskostnadene.

Alt blir utført etter kundens krav og spesifikasjoner og Xylan er tilgjengelig i et bredt fargespekter. Ved bruk av Xylan oppnår man:

• Lav friksjonskoeffisient
• Beskyttelse av to skyveflater mot hverandre
• Demontering av produktet uten fare for å miste materialets egenskaper
• Beskyttelse mot korrosjon
• Støyreduksjon
• En overflate som tåler både veldig lave og høye temperaturer
• Isolasjon av komponenter mot elektrisk inntrengning
• Rett fargekode på utstyr

Send forespørsel

Prosjekter vi har utført.

Nysgjerrig på hva vi kan levere? Send oss en forespørsel og få et tilbud.

Vi vil besvare henvendelsen din så fort vi kan. Har du behov for rask hjelp, anbefaler vi deg å kontakte oss på telefon uavhengig av åpningstider.
Mathias Hult
Head of Marketing
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong.