Dette har aldri vært gjort før

Sammen med Rogaland Teknikk presenterer vi i Nordic Steel et system som kan være med og endre en hel bransje. Denne filmen må du se!

– Det er nesten for godt til å være sant, sier konsernsjef Børre Lobekk i Nordic Steel.

– Det er banebrytende og har aldri vært gjort før, sier Simen Solberg Pedersen, mekanisk ingeniør i Rogaland Teknikk.

Systemet heter Soft Landing System, eller SLS. Det er patentert og utviklet av Rogaland Teknikk. Hovedmålet med systemet er å redusere skader, særlig aktuelt for offshore-industrien. Containere som transporteres offshore må løftes til og fra forsyningsbåter, ofte i røff sjø. Når de treffer dekk, kan sammenstøtene være ordentlig harde.

Beskytter følsomt utstyr

Demperne som utgjør Soft Landing System beskytter containerne, og særlig følsomt utstyr inni.

– Hard behandling ved løft og flytting av utstyr fører til skader. Dette utstyret er med på å redusere nedetid offshore, forklarer Pedersen.

Nordic Steel og Rogaland Teknikk kan sammen levere systemet på alle typer enheter og containere.

– Det passer til alle typer bransjer som har sensitivt utstyr. Alt fra forsvar og romfart, til akvakultur og energi- og offshore-industrien, sier Børre Lobekk.

Nordic Steel bygger alle typer containere, etter alle krav og standarder.

Andre innlegg.

Nordic Steel overtar selskapet Acoustics, som er ledende innen lyd i ventilasjonssystem. Det betyr at Acoustics’ produkter, som lydfeller og jethetter, nå eies av Nordic Steel.
Nordic Steel kjøper Acoustics og blir nå en enda mer komplett leverandør innen HVAC
Les mer
Nordic Steel er en viktig utstyrsprodusent til Artec Aqua, for byggingen av Salmon Evolution. Prosjektet er i ferd med å bli verdens største landbaserte oppdrettsanlegg for laks.
- Veldig gode nyheter for landbasert oppdrett
Les mer
Outokumpu, verdensledende produsent av rustfritt stål, inngår nå samarbeid med Nordic Steel, Norges ledende kompetansesenter i stål – om å tilby bærekraftig rustfritt og syrefast stål i Norge. Nordic Steel blir den første i Norge til å tilby denne løsningen.
Outokumpu og Nordic Steel inngår samarbeid
Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev.