Outokumpu og Nordic Steel inngår samarbeid

Outokumpu, verdensledende produsent av rustfritt stål, inngår nå samarbeid med Nordic Steel, Norges ledende kompetansesenter i stål – om å tilby bærekraftig rustfritt og syrefast stål i Norge. Outokumpus Circle Green er verdens mest bærekraftige stål, med opptil 92 prosent lavere klimautslipp enn gjennomsnittet i industrien*. Samarbeidet støtter bærekraftstrategien til begge selskapene, og gjør at Nordic Steel blir den første i Norge til å tilby denne løsningen til kundene sine.
Circle Green Coil. Foto: Outokumpu

- Vi er helt i front med å redusere utslipp i stålindustrien, og ønsker å hjelpe kunder og samarbeidspartnere med å utvikle løsninger som minsker klimaavtrykket ved hjelp av rett materialvalg. Reduksjon av utslipp fra tungindustrien er en forutsetning for å oppnå karbon-nøytralitet i Europa – og sammen med Nordic Steel tar vi nå et nytt steg ved å tilby en bærekraftig løsning til det norske markedet. Vår nye partner er Norges ledende selskap innen platebearbeiding og sveis og de har kompetanse som gir verdi til kundene. Vi har begge sterke ambisjoner for en bærekraftig stålbransje – med dette samarbeidet er vi et steg nærmere denne visjonen, sier Niklas Wass, konserndirektør, Rustfritt stål Europa, Outokumpu.

Niklas Wass, konserndirektør, Rustfritt stål Europa, Outokumpu. Foto: Outokumpu

Nordic Steel jobber med kunder på både små og store prosjekter, til mange forskjellige bransjer. Blant de er fornybar energi, olje og gass, akvakultur og maritim, HVAC, samferdsel og infrastruktur, bygg og anlegg og forsvar. Det norske selskapet har et stort engasjement for bærekraft, og ønsker å hjelpe kundene sine med å ta bærekraftige valg. Nordic Steel lykkes med dette gjennom å investere i ny teknologi og effektive metoder som ikke bare reduserer klimautslipp, men også muliggjør mer bærekraftige løsninger.

Produksjon i Nordic Steel, tankene er laget i rustfritt stål

- Når en markedsleder som Outokumpu velger Nordic Steel som sin partner, viser det at det vi har bygget opp er seriøst og har betydning langt utenfor landegrensene. Store selskaper i Norge ser viktigheten av kompetanse innen bærekraft og det blir også vektlagt i kontrakter. Vi ser et økende antall kunder som ønsker å ta del i fremtidsrettede løsninger. Nordic Steel er stolte over å være den første til å tilby Circle Green i Norge. Sammen med Outokumpu ser vi store muligheter til at kunder i alle typer industrier kan redusere klimautslippene sine ved å velge det mest bærekraftige alternativet, sier Børre Lobekk, konsernsjef i Nordic Steel.

Børre Lobekk, konsernsjef i Nordic Steel

Circle Green hjelper nordiske land i arbeidet for et klimanøytralt Europa

Produksjonen av Outokumpus Circle Green var den første av sitt slag i verden. Ingen andre stålprodusenter har klart å produsere rustfritt og syrefast stål med så lave utslipp, når en tar med alle klimautslipp, fra råvareutvinning og gjennom hele produksjonsprosessen. Outokumpu produserer Circle Green i Finland – og fra Nordic Steels ståsted gjør det at transporten til Norge er mye kortere enn fra mange andre stålprodusenter.

Produksjon av Circle Green. Foto: Outokumpu

- Reduksjon i CO2-utslipp er en viktig del av visjonen vår i Nordic Steel. De direkte CO2-utslippene våre er lave, men vi skal være en del av løsningen i den globale kampen mot klimaendringene. Vi jobber med å redusere de indirekte utslippene, ved blant annet å velge miljøvennlig stål. Det er nødvendig å samarbeide med både lokale og globale aktører. Flere må innse at bærekraft ikke bare er kjekt-å-ha, det er også lønnsomt, sier Lobekk.

- Outokumpu har ambisiøse bærekraftmål og former markedet ytterligere ved å sette standarden med produksjonslinjen Circle Green, som ble lansert for et år siden. Vi er den eneste stålprodusenten som har klimamål som er godkjent av Science Based Target-initiativet. Målet vårt er å redusere direkte og indirekte utslipp, og utslipp fra forsyningskjeden, med 42 prosent per tonn rustfritt stål innen 2030. Nordiske selskap må vise vei for et klimanøytralt Europa i 2050, sier Wass.

*Globale CO2-utslipp er i gjennomsnitt 6,1 tonn CO2 pr tonn rustfritt stål (kilde: ISSF). Outokumpus Circle Green har CO2-utslipp på opp mot 0,5 tonn CO2 pr tonn rustfritt stål.

Les mer: https://www.outokumpu.com/en/expertise/2023/join-the-industrial-evolution

Kort om Outokumpu

Outokumpu er verdensledende innen rustfritt stål. Grunnlaget for virksomheten er evnen til å tilpasse rustfritt stål til enhver form og nesten ethvert formål.

Rustfritt stål er bærekraftig, holdbart og designet for å vare evig. Våre kunder bruker det til å skape grunnstrukturer i sivilisasjonen, de mest kjente landemerkene, samt produkter til husholdninger og ulikeindustrier.

Outokumpu har rundt 8500 medarbeidere i nesten 30 land, med hovedkontor i Helsinki, Finland, og er notert på Nasdaq Helsinki.

www.outokumpu.com

 

Kort om Nordic Steel

Nordic Steel er en komplett leverandør av mekanisk produksjon innenfor avansert platebearbeiding, sertifisert sveis og montasje. Vi er Norges ledende kompetansesenter innen stål, med kunder i alle bransjer.

Nordic Steels hovedkontor er på Bryne i Norge, hvor all produksjon foregår. Selskapet har viktige referanseprosjekter, som for eksempel Doggerbank, verdens største havvindpark, Nasjonalmuseet i Oslo, Nordens største kunstmuseum, og Salmon Evolution, et av Europas største landbaserte oppdrettsanlegg. I tillegg leverer Nordic Steel til nesten samtlige installasjoner innen olje og gass på norsk sokkel.

www.nordicsteel.no

Andre innlegg.

Sammen med Rogaland Teknikk presenterer vi i Nordic Steel et system som kan være med og endre en hel bransje. Denne filmen må du se!
Dette har aldri vært gjort før
Les mer
Nordic Steel er en viktig utstyrsprodusent til Artec Aqua, for byggingen av Salmon Evolution. Prosjektet er i ferd med å bli verdens største landbaserte oppdrettsanlegg for laks.
- Veldig gode nyheter for landbasert oppdrett
Les mer
Opplæring av våre fremtidige arbeidere er viktig. Møt noen av lærlingene fra Nordic Steel. Er du på jakt etter lærlingeplass?
- Jeg kunne opplevd læretiden en gang til
Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev.