Stolt av å bli kåret til Årets Miljøfyrtårn 2021

Det målrettede arbeidet Nordic Steel gjør innen bærekraft og miljø blir lagt merke til. I dag ble det klart at vi er blitt Årets Miljøfyrtårn 2021.

- Det er en stor ære å få prisen som årets Miljøfyrtårn fra Stiftelsen Miljøfyrtårn, som er en anerkjent nasjonal miljøsertifiseringsordning. Av 8000 sertifiserte Miljøfyrtårn-bedrifter vinner vi i kategorien små og mellomstore virksomheter. I Norge er over 90 prosent av alle virksomheter i denne kategorien, derfor er dette ekstra stas, forteller konsernsjef Børre Lobekk.

Nordic Steel har vært sertifisert Miljøfyrtårn-bedrift siden 2014, noe som betyr at selskapet rapporterer årlig på alt fra avfallshåndtering, energibruk, arbeidsmiljø, innkjøp og transport. I Nordic Steel er arbeidet med bærekraft forankret i hele selskapet og det blir tatt miljøvennlige valg i alle deler av driften.

Kjetil Austrått, Line Steinnes, Børre Lobekk og Kjersti Sandvik Bernt

- Sterk posisjon i det grønne skiftet

- Mange kunder velger oss fordi vi kan dokumentere klimautslippet på det vi produserer. Vi kan sørge for at kundene får lavere klimautslipp ved å velge resirkulert stål med opprinnelsesgaranti, for eksempel, forklarer Lobekk.  

Miljøfyrtårns begrunnelse for å tildele prisen til Nordic Steel viser også at posisjonen selskapet har tatt i det grønne skiftet blir lagt merke til:

- Store kunder blir stadig tøffere i sine miljøkrav. Nordic Steel posisjonerer seg som en underleverandør til industrien med sin grønne konkurransekraft, og har tatt en sterk posisjon i det grønne skiftet. Til tross for at Nordic Steel har økt omsetningen og antall ansatte betydelig de siste årene, har CO2-utslippene gått kraftig ned. Miljøfyrtårns jury er imponert over det moderne og fremtidsrettete industrikonsernet, og tildeler de prisen for Årets Miljøfyrtårn 2021 for små og mellomstore virksomheter.

- Prisen er en stor inspirasjon til å fortsatt jobbe med å redusere klimautslippene og ta bærekraftige valg i alle ledd, det er et ansvar vi har alle sammen. Vi i Nordic Steel kan ikke gjøre alt, men vi skal gjøre alt vi kan innen alle områder vi kan påvirke, avslutter Børre Lobekk.

Dette er noen av miljøtiltakene som Miljøfyrtårn vektlegger hos Nordic Steel:
  • Tilbyr resirkulert, grønt stål og kan dokumentere fotavtrykket til produktene de lager Klimasatsingen og -rapporteringen gir kundene lavere CO2-fotavtrykk
  • Både klimautslipp og energibruk fra Nordic Steels lokaler har blitt lavere de siste årene, til tross for økning i både bygningsmasse, omsetning, produksjon og antall ansatte
  • Resirkulerer over 90 prosent av alt avfall
  • Tilbyr elbil-ladere og elektriske bysykler til bruk for alle i lokalsamfunnet, ikke bare for de ansatte
  • Stiller krav til leverandører og transportører om miljøstyringssystem eller sertifisering. Transportørene som brukes må være «fair transportsertifiserte»
  • Godt forankret bærekraftstrategi i øverste ledelse, og brukes som en rettesnor for hvordan hele organisasjonen jobber med bærekraft og miljø
  • Jobber systematisk med FNs bærekraftsmål

Andre innlegg.

Sammen med Rogaland Teknikk presenterer vi i Nordic Steel et system som kan være med og endre en hel bransje. Denne filmen må du se!
Dette har aldri vært gjort før
Les mer
Nordic Steel er en viktig utstyrsprodusent til Artec Aqua, for byggingen av Salmon Evolution. Prosjektet er i ferd med å bli verdens største landbaserte oppdrettsanlegg for laks.
- Veldig gode nyheter for landbasert oppdrett
Les mer
Outokumpu, verdensledende produsent av rustfritt stål, inngår nå samarbeid med Nordic Steel, Norges ledende kompetansesenter i stål – om å tilby bærekraftig rustfritt og syrefast stål i Norge. Nordic Steel blir den første i Norge til å tilby denne løsningen.
Outokumpu og Nordic Steel inngår samarbeid
Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev.