Ny havvindkontrakt til Nordic Steel

Nordic Steel har fått kontrakt med Aibel for å levere ventilasjonskanaler til havvindparken Hornsea 3 utenfor østkysten av Storbritannia.

- Vi vinner enda en kontrakt innen fornybar energi og gleder oss til å ta del i et fremtidsrettet prosjekt som Hornsea 3. Tilliten vi får fra Aibel på havvind viser at Nordic Steel leverer kvalitet og gjennomfører prosjektene til riktig tid, og at samarbeidet mellom selskapene er særdeles godt, sier Thor Erik Hebnes, leder av HVAC-avdelingen i Nordic Steel.

Hornsea 3 er den tredje utbyggingen av Hornsea-feltet i Nordsjøen, utenfor østkysten av Storbritannia. Det danske energiselskapet Ørsted er operatør og utvikler.

Illustrasjon: Aibel

Doggerbank og Hornsea

Nordic Steel har levert ventilasjonskanaler til Doggerbank A, B og C for Aibel siden 2020. Nå står Hornsea 3 for tur, der to omformerplattformer skal utstyres med ventilasjonkanaler av topp kvalitet.

Aibel skal bygge to omformerplattformer til Hornsea 3. HVDC, eller høyspent likestrømsteknologi, skal brukes for å levere energi til 3 millioner britiske husstander. Ventilasjon er svært viktig på denne type plattformer og kanalene må være av aller beste kvalitet.

- Vi skal produsere 130 tonn med ventilasjonskanaler til hver av omformerplattformene. Denne kontrakten gjør at vi har arbeid til midten av 2024, utdyper Hebnes.

Sveiser Steffen Siqveland og avdelingsleder Thor Erik Hebnes i Nordic Steels produksjonslokaler

Store prosjekter passer godt

Satsingen på fornybar energi gir resultater for Nordic Steel.

- Erfaringen og kompetansen vår innen fornybar energi blir fremhevet av operatører og kunder. I konsernet vårt håndterer vi alt fra prosjektledelse til tegning, produksjon og logistikk. Vi har et apparat som håndterer store prosjekter svært godt, og derfor passer Hornsea 3 veldig bra til Nordic Steel, forteller Hebnes.

Nordic Steel er Norges ledende produsent av ventilasjonskanaler og utstyr til alle bransjer, også kalt HVAC-utstyr. Til Hornsea 3 leveres kanaler i klasse A, Simduct (klasse F), B og E.

Sveising av ventilasjonskanal

Norges ledende kompetansesenter innen stål

Nordic Steel er leverandør til fremtidsrettede prosjekter i alle bransjer, og har solid erfaring blant annet innen havvind, landbasert oppdrett og energi- og kraftforsyning.

- Flere og flere velger oss som sin leverandør fordi vi tar bærekraftige valg i egen drift, tilbyr miljødeklarasjoner og grønt stål. Vi er en trygg samarbeidspartner som dokumenterer at vi leverer kvalitet og har reell gjennomføringsevne, sier Hebnes.

All produksjon i Nordic Steel foregår på Bryne.

- Vi er tett på produksjonen hele tiden, noe som kommer kundene våre til gode. Når Aibel velger Nordic Steel til Hornsea 3 støtter de norsk produksjon og sikrer lokale arbeidsplasser. Det setter vi stor pris på, avslutter Hebnes.

Fakta om Hornsea 3

  • Havvindutbygging på britisk sektor i Nordsjøen
  • Hornsea ligger 120 kilometer fra Norfolk-kysten og 160 kilometer fra Yorkshire-kysten
  • Hornsea 3 er den tredje utbyggingen av havvindparken på Hornsea-feltet
  • Hornsea 1 ble satt i drift i 2019, Hornsea 2 i 2022
  • Hornsea 1 og 2 er verdens største havvindpark som allerede er drift
  • Hornsea 3 skal gi ren energi til over 3,2 millioner husholdninger i Storbritannia
  • Totalt er utbyggingen av Hornsea 3 på 2.85 Gigawatt grønn elektrisitet
  • Ørsted, kåret til verdens mest bærekraftige energiselskap, er utvikler og operatør av Hornsea-feltet

Kilder: Aibel, Ørsted, hornseaproject3.co.uk

Andre innlegg.

Sammen med Rogaland Teknikk presenterer vi i Nordic Steel et system som kan være med og endre en hel bransje. Denne filmen må du se!
Dette har aldri vært gjort før
Les mer
Nordic Steel er en viktig utstyrsprodusent til Artec Aqua, for byggingen av Salmon Evolution. Prosjektet er i ferd med å bli verdens største landbaserte oppdrettsanlegg for laks.
- Veldig gode nyheter for landbasert oppdrett
Les mer
Outokumpu, verdensledende produsent av rustfritt stål, inngår nå samarbeid med Nordic Steel, Norges ledende kompetansesenter i stål – om å tilby bærekraftig rustfritt og syrefast stål i Norge. Nordic Steel blir den første i Norge til å tilby denne løsningen.
Outokumpu og Nordic Steel inngår samarbeid
Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev.