Nordic Steel tar del i Salmon Evolution - et av Europas største oppdrettsanlegg på land

Nordic Steel har sammen med Artec Aqua designet viktig vannbehandlingsutstyr til det gigantiske oppdrettsanlegget Salmon Evolution i Møre og Romsdal. Nå skal Bryne-bedriften, som har eget kontor i Ålesund, produsere 180 tonn med utstyr til første byggetrinn.

Nordic Steel har inngått kontrakt med Artec Aqua, som er totalentreprenør for Salmon Evolution.

- Nordic Steel har vunnet denne kontrakten i tøff konkurranse med et leverandørmarked som virkelig har fått oppmerksomheten rettet mot oppdrettsnæringen. Pris har vært avgjørende, men Nordic Steel har så langt også bevist god kompetanse og samhandling, sier Bjørnar Flem, innkjøpssjef i Artec Aqua.

- Vi er glade for tilliten fra Artec Aqua, som er en av de største utviklerne av oppdrettsanlegg på land. Med vår lange erfaring fra bransjen og kompetanse med å optimalisere produkter tilfører vi verdi til både kunden og den maritime næringen. Vi garanterer samtidig norsk produksjon, noe som gjør at kundene kan være tettere på. Vi gleder oss til samarbeidet med et så profesjonelt og spennende selskap som Artec Aqua, sier Børre Lobekk, daglig leder i Nordic Steel.  

Nordic Steel skal levere 180 tonn syrefast stål til byggetrinn én på Salmon Evolution, et av Europas største landbaserte oppdrettsanlegg (Foto: Salmon Evolution)

CO2- og nitrogen-luftere

Nordic Steel skal produsere DeGasso-luftere basert på design og vannbehandlingsteknologi fra Artec Aqua, som reduserer CO2- og nitrogeninnhold i driftsvannet til oppdrettsanlegget, noe som er helt nødvendig for å sikre optimale forhold for fisken.

- Vi skal produsere tolv CO2-luftere og seks nitrogen-luftere, som fjerner CO2 og nitrogen fra vannet, ved å pumpe vannet i en rasende fart gjennom lufterne. Teknologien fra Artec Aqua gjør det mulig å gjenbruke inntil 70 prosent av vannet med den vannbehandlingen som skjer i CO2-lufterne, forklarer Ola André Synes, salgsansvarlig for Nordic Steel i Ålesund.

Foto: Artec Aqua AS

Gjennom hver av CO2-lufterne, som har en vekt på cirka 10 tonn per stykk, skal det pumpes inntil 60.000 liter vann i minuttet. Kunnskap om både utstyr og teknologi er helt nødvendig for å levere på et nivå som dette.

- Vi har vært tett på bransjen i mange år og bidrar med faglig og teknisk kompetanse som landbasert fiskeoppdrett har god nytte av. Forståelse av god fiskehelse er helt sentralt, det samme er riktige overflater, funksjon og kvalitet i produktene vi lager, forklarer Synes.

Foto: Artec Aqua AS

Spesialistkompetanse til oppdrettsnæringen

Nordic Steel har spesialistkompetanse og lang erfaring med å utvikle og produsere separasjonsutstyr til offshore-installasjoner i inn- og utland. Kunnskapen og erfaringen tar selskapet med seg for å optimalisere utstyr til den maritime næringen – nå også til oppdrett på land.

- Separasjonsteknologi er overførbart fra offshore til akva og vannbehandling på et visst nivå. I Nordic Steel har vi lang erfaring i optimalisering av design. I mange tilfeller kommer vi frem til mer produksjonsvennlige løsninger, som også er mer kostnadseffektive for kunden, sier Synes.

Foto: Artec Aqua AS

Første leveranse i august

Arbeidet med å bygge Salmon Evolutions anlegg på indre Harøya er godt i gang. Nordic Steel skal levere første del av utstyret til Artec Aqua i august 2021.

Andre innlegg.

Sammen sørger Nordic Steel og Stena Recycling for at alt stålavfall blir gjenvunnet til nytt, resirkulert stål.
Gjenvinner alt stål
Les mer
Pøbels kunstverk av Erling Braut Haaland er fullført - og Nordic Steel var med på å sette siste hånd på verket.
Siste hånd på verket (Erling Braut Haaland)
Les mer
- Det er en stor ære å få prisen som årets Miljøfyrtårn fra Stiftelsen Miljøfyrtårn som er en anerkjent nasjonal miljøsertifiseringsordning.
Stolt av å bli kåret til Årets Miljøfyrtårn 2021
Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev.