Nordic Steel kjøper Stamas Productions

Nordic Steel styrker laget og kjøper 100 prosent av aksjene i Stamas Productions AS, en solid aktør innen fabrikasjon og installasjon av stålkonstruksjoner og piping.  

- Vi er svært glade for at Stamas Productions blir en del av Nordic Steel. Stamas Productions er et selskap som i flere tiår har levert kvalitet til mange ulike sektorer. Det er et selskap som utfyller oss, blant annet med deres kompetanse innen industrirørlegging, rørsystemer og piping. Sammen skal vi tilføre enda mer verdi til kundene våre, sier Børre Lobekk, konsernsjef i Nordic Steel Group.

Stamas Productions AS ble etablert i 2001 og var eid 90 prosent av Stamas Solutions AS og resterende av nøkkelpersonell. Stamas Productions er kjent for topp kvalitet og fleksibilitet med kunden i fokus – noe som lover godt for en fremtid sammen med Nordic Steel.

- Nordic Steel er en veldig god partner for Stamas Productions, det åpner for spennende muligheter for både ansatte og videre vekst. Jeg opplever Nordic Steel som en særdeles profesjonell aktør, med moderne fasiliteter og fremtidsrettet arbeidsmetodikk, og ikke minst et veldig godt miljø både faglig og sosialt, sier Pål Svanes, styreleder i Stamas Productions AS og daglig leder i Stamas Solutions AS.

Produksjon hos Stamas

Fremtidsrettet, norsk industri

I 2022 åpnet Nordic Steel et nytt produksjonsbygg på 3000 kvadratmeter, dette kom i tillegg til de 7500 kvadratmeterne som ble bygget i 2019. Nybygget gir plass til enda flere arbeidsplasser og kapasiteten for kunder er økt. Med oppkjøpet understreker Nordic Steel satsingen på norsk industri og lokale arbeidsplasser ytterligere. Etter oppkjøpet blir Nordic Steel samlet over 120 ansatte og disponerer i overkant av 13.000 kvadratmeter moderne produksjonsfasiliteter. - Dette både håper og tror vi kundene våre vil sette pris på, sier Lobekk.

Nordic Steels lokaler i Langmyra på Håland industriområde. Langmyra 6 bak til venstre. Langmyra 5 i midten av bildet.

- Vår langsiktige strategi er å vokse både organisk og uorganisk. Når vi nå vokser videre sammen med Stamas Productions er det et helt riktig steg for oss. Vi har tro på folkene, de tilfører oss kompetanse og gjør at vi kan levere enda flere tjenester. Vi skal være en riktig og god eier for Stamas Productions og ser frem til at vi skal utvikle oss sammen, utdyper Lobekk.

Med en eier som Nordic Steel får Stamas Productions utvikle tjenestene sine sammen med en trygg, stor og solid aktør, som er fremtidsrettet og ønsker å satse langsiktig innen mekanisk industri.

Produksjon i Nordic Steel

Styrker posisjonen

- De to selskapene har mange fellestrekk og jeg tror oppkjøpet vil styrke begge parter. Både Stamas og Nordic Steel har et sterkt fokus på bærekraft og vi jobber begge for en mer bærekraftig industri. Jeg er overbevist om at oppkjøpet vil styrke Nordic Steels posisjon som Norges ledende kompetansesenter innen stål, påpeker Svanes.

Stamas-gruppen har bestått av to selskap, Stamas Productions (som nå blir en del av Nordic Steel) og Stamas Solutions. Stamas Solutions fortsetter som eget selskap.

- Stamas Solutions ser frem til et spennende og godt samarbeid med Nordic Steel i forlengelsen av overtakelsen av Stamas Productions. Nå skal Stamas Solutions fortsette å rendyrke satsingen og videre vekst innen maskinering, med kunden i fokus og fremtiden i sikte, sier Svanes.

Produksjon i Nordic Steel

Fakta om Stamas Productions AS

 • 19 ansatte
 • Omsetter for cirka 35 millioner kroner
 • Kompetanse innen avanserte stålkonstruksjoner, rammer, piping og bærende stål, med høye krav til sertifisert sveis
 • Leverer til kunder innen olje/gass, bygg og anlegg, akvakultur og annen industri
 • Holder til på Klepp stasjon

Fakta om Nordic Steel AS

 • Norges ledende kompetansesenter innen stål
 • Nordic Steel Group består av stålsenteret Nordic Steel og stålentreprenør og montasjeselskapet Nordic Steel Construction
 • Hovedkontor på Bryne, med regionkontor i Oslo og Ålesund
 • Over 100 ansatte, 8 lærlinger
 • Komplett leverandør av mekanisk produksjon i alle materialer
 • Store innen design og engineering til alle bransjer
 • Avansert platebearbeiding, sertifisert sveis og montasje, både on- og offshore
 • Leverer til kunder innen fornybar industri, bygg og anlegg, olje og gass, samferdsel, HVAC, akvakultur, forsvar og romfart
 • Årets Miljøfyrtårn i 2021
Produksjon Nordic Steel
Produksjon i Nordic Steel
Produksjon i Nordic Steel
Produksjon i Nordic Steel
Produksjon i Nordic Steel

Andre innlegg.

Nordic Steel er en viktig utstyrsprodusent til Artec Aqua, for byggingen av Salmon Evolution. Prosjektet er i ferd med å bli verdens største landbaserte oppdrettsanlegg for laks.
- Veldig gode nyheter for landbasert oppdrett
Les mer
Outokumpu, verdensledende produsent av rustfritt stål, inngår nå samarbeid med Nordic Steel, Norges ledende kompetansesenter i stål – om å tilby bærekraftig rustfritt og syrefast stål i Norge. Nordic Steel blir den første i Norge til å tilby denne løsningen.
Outokumpu og Nordic Steel inngår samarbeid
Les mer
Opplæring av våre fremtidige arbeidere er viktig. Møt noen av lærlingene fra Nordic Steel. Er du på jakt etter lærlingeplass?
- Jeg kunne opplevd læretiden en gang til
Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev.