Nordic Steel Group kjøper produksjonsenheten til GMC HVAC

Nordic Steel Group vokser seg større og tar over produksjonsdelen til GMC HVAC, et ledende selskap på ventilasjon, varme og air condition.

– Vi er svært glade for at produksjonsenheten til GMC HVAC nå blir en del av oss. GMC HVAC er et anerkjent selskap innenfor sitt fagfelt, forteller Børre Lobekk, daglig leder i Nordic Steel Group.

Nordic Steel har over tid bygget opp svært god kompetanse på produksjon til HVAC. Selskapet er i vekst, og med stor kunnskap, de rette fagfolkene og moderne produksjonsfasiliteter, ligger alt til rette for at veksten fortsetter.

– Det er helt riktig for oss å gå sammen med Nordic Steel. Vi rendyrker med dette selskapet vårt og her har vi funnet den rette partneren for GMC HVAC. Jeg opplever Nordic Steel som en effektiv og profesjonell leverandør, med dyktige og imøtekommende ansatte, moderne fasiliteter og fremtidsrettet arbeidsmetodikk, sier Egil Sunde administrerende direktør i GMC HVAC.

Varemerkene Simduct og Simprofile nå hos Nordic Steel

GMC HVAC har frem til nå produsert blant annet syrefaste kanaler, luftinntak, vifter og air condition til installasjoner offshore og på land. De fleste aktørene på norsk sokkel har benyttet produkter fra GMC HVAC. Fra nå av blir Nordic Steel produsent av alt dette, både til GMC HVAC og til resten av markedet.

Varemerket Simduct er en produktserie av syrefaste kanaler i topp kvalitet, utviklet av Simex AS i 1992, og senere tatt over av GMC HVAC. Nordic Steel eier hele Simduct-serien, inkludert teknologien, godkjenningene og maskinparken som er nødvendig for å produsere produktporteføljen.

Simprofile er unike korrugerte stålrør, som også skal produseres av Nordic Steel. De korrugerte stålrørene er svært fleksible og har en styrke som gjør at de kan motstå store ytre krefter. Rørene brukes spesielt ofte i entreprenør- og betongindustrien.

Nordic Steel sørger for at varemerkene Simduct og Simprofile fortsatt produseres i Rogaland og bevarer dermed norsk produksjon og lokal verdiskapning. Svært kompetente medarbeidere fra GMC HVAC og Nordic Steel skal nå jobbe sammen for å fortsatt levere de beste produktene.

Strategisk riktig for Nordic Steel Group

– HVAC er en viktig bransje for oss å være med i, og det er et strategisk riktig grep for oss å overta produksjonen til GMC HVAC. Vi ønsker å være med på store, viktige prosjekter på blant annet havvind og på installasjoner både internasjonalt og på norsk sokkel, sier Børre Lobekk.

GMC HVAC holder til i Dusavik i Randaberg, men produksjonsenheten flyttes nå til Nordic Steels lokaler på Bryne. Maskinparken, kompetansen, godkjenningene og produktene blir med for videre vekst hos Nordic Steel.

Andre innlegg.

Nordic Steel overtar selskapet Acoustics, som er ledende innen lyd i ventilasjonssystem. Det betyr at Acoustics’ produkter, som lydfeller og jethetter, nå eies av Nordic Steel.
Nordic Steel kjøper Acoustics og blir nå en enda mer komplett leverandør innen HVAC
Les mer
Sammen med Rogaland Teknikk presenterer vi i Nordic Steel et system som kan være med og endre en hel bransje. Denne filmen må du se!
Dette har aldri vært gjort før
Les mer
Nordic Steel er en viktig utstyrsprodusent til Artec Aqua, for byggingen av Salmon Evolution. Prosjektet er i ferd med å bli verdens største landbaserte oppdrettsanlegg for laks.
- Veldig gode nyheter for landbasert oppdrett
Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev.