HjemFagartikler

Nordic Steel er ledende innen HVAC

Nordic Steel er Norges ledende produsent av ventilasjonskanaler og utstyr til alle bransjer. Markedet er stort innen fornybar energi og olje og gass, men stadig flere kommer til innen blant annet maritim industri.

- Vi har en unik kompetanse på produksjon av ventilasjonskanaler. I mange år har vi produsert utstyr, deler og rør til store offshore-installasjoner og landanlegg. Nå er flere og flere av prosjektene våre innen fornybar energi, forteller Thor Erik Hebnes, leder for Nordic Steels HVAC-avdeling.

Nordic Steel holder til på Bryne og produserer kanaler i alle klasser. Alle nødvendige sertifiseringer er på plass. Ventilasjonskanaler og -utstyr produseres etter EN 1506, NS-EN ISO 15138 og DW 143.

- Viktige grunner til å velge Nordic Steel er foruten kompetanse, at vi har topp produksjonsutstyr og det siste nye innen laserskjæring, knekking og sveising. Vi har også et helt eget varemerke, Simduct, som det er verd å se nærmere på, poengterer Hebnes.

Ventilasjonskanaler til elektrifisering av Johan Sverdrup

Eier varemerket Simduct

Nordic Steel eier hele produktserien av varemerket Simduct. Dette er en type kanaler i topp kvalitet som i mange tilfeller erstatter tradisjonelle klasse A-kanaler.

Simduct produseres i syrefast stål AISI 316L.

Fordeler med Simduct:

  • Godkjent i brannklasse A-0 av både DNV GL og American Bureau of Shipping
  • Har hele 60 prosent lavere vekt enn klasse A-kanaler
  • Lavere installasjonskostnader
  • Simduct klasse F erstatter klasse A-kanaler
  • Kan spesialtilpasses i produksjonen
Simduct i ulike deler

Simduct finnes overalt på offshore-markedet, men er også aktuelt mange flere steder.

- Simduct er svært aktuelt til bruk i korrosive miljøer, både offshore, men også innen slakteri, akva, fiskeri- og maritim industri. Simduct ble faktisk spesielt utviklet til flyterigger. På grunn av den lave vekten er de både lette å installere og frakte. Det kan være svært nyttig for mange, opplyser Hebnes.

Alle typer kanaler

Ventilasjonskanaler i klasse A er fortsatt de mest brukte kanalene. Hos Nordic Steel er kanaler i denne klassen i produksjon daglig. Kanaler i klasse B, C, E og F leveres også, i tillegg til spesialproduksjon.

I fabrikken på Jæren produseres kanaler til alle typer leveranser. Næringsbygg, nybygg, ombygg, spesialcontainere og uniter er andre mottakere av kanaler.

Montasje av kanaler kan også være en del av leveransen på store prosjekter dersom kunden ønsker det, både til prosjekter offshore og på land.  

Ventilasjonskanaler til Doggerbank

Lang erfaring, trygg produksjon

Nordic Steels HVAC-avdeling består av fagfolk med svært bred og lang erfaring. Leder Thor Erik Hebnes har jobbet med produksjon av kanaler og utstyr siden 1997. Han har også vært med i produksjonsutviklingen av varemerket Simduct.

Høsten 2020 kjøpte Nordic Steel produksjonsavdelingen til GMC HVAC, og siden den tid har alle ansatte i produksjonen, inkludert maskiner og utstyr, vært en del av Nordic Steel. Sammen med egne HVAC-ingeniører har Nordic Steels HVAC-avdeling kompetanse helt i toppsjiktet.

- Kvalitet, leveringstid og pris er de viktigste tilbakemeldingene vi får fra kundene våre. Når kundene forteller at vi leverer veldig bra kvalitet, er det den beste tilbakemeldingen vi kan få, sier Hebnes.

Prosjekter Nordic Steel leverer til:

Andre fagartikler.

Nysgjerrig på hva vi kan levere? Send oss en forespørsel og få et tilbud.

Vi vil besvare henvendelsen din så fort vi kan. For forespørsler og generelle spørsmål bruk gjerne chatten. Har du behov for rask hjelp, anbefaler vi deg å kontakte oss på telefon uansett åpningstider.
Mathias Hult
Head of Marketing
Din forespørsel er nå mottatt og er nå blitt personlig sendt til ansvarlig.

PS: Se gjerne noen av våre prosjekter her.
Oops! Noe gikk galt, prøv igjen.