HjemProsjekter

Doggerbank A

Doggerbank utenfor Storbritannia blir størst i verden på havvind. Det banebrytende prosjektet får i første omgang 130 tonn ventilasjonskanaler fra Nordic Steel.

Aibel AS i Haugesund har kontrakt med Equinor og det britiske selskapet SSE for å bygge to omformer-plattformer på Doggerbank. Det er fra disse plattformene at høyspent likestrøms-teknologi skal brukes for å levere energi til britiske husstander.

Nordic Steel har inngått kontrakt med Aibel for å levere ventilasjonskanaler til den første plattformen. Avtalen innebærer også en potensiell opsjon på den andre plattform-utbyggingen. Dette verdensledende prosjektet er selskapet på Bryne svært stolt over å være med på.

Produksjonen i full gang

– Kontrakten er den største så langt for HVAC-avdelingen til Nordic Steel og understreker satsingen vår på det grønne skiftet. En betydelig del av produksjonen vår fremover går til kanalene på Doggerbank, forteller Thor Erik Hebnes, leder av HVAC-avdelingen i Nordic Steel.

Produksjonslokalene bærer allerede preg av satsingen. Nordic Steel er i full gang med å produsere ventilasjonskanalene til Doggerbank. Hele 130 tonn med kanaler skal produseres de neste månedene.

Etter at Nordic Steel har produsert kanalene blir de sendt til Aibels verft i Thailand for installasjon, før hele plattformen kommer tilbake til Haugesund for sluttmontasje før installasjon ute på feltet.

Produksjonen på Doggerbank skal være i gang i 2023.

Grønn leverandør

Nordic Steel og Aibel har et svært godt samarbeid. Tidligere kvalitetsleveranser var vektet sammen med pris da Nordic Steel fikk kontrakten, som er på et tosifret millionbeløp. Ventilasjon er svært viktig på denne type plattformer, da må kanalene ha bransjens aller høyeste kvalitet.

For Aibel var Nordic Steel et riktig valg som samarbeidspartner, også fordi Nordic Steel er en grønn leverandør og tydelig tar ansvar for det grønne skiftet. Havvind kommer til å spille en nøkkelrolle i overgangen til lavkarbonsamfunnet. Når selskapet får muligheten til å bli med på den største havvindutbyggingen i verden, er det viktig på flere områder.

– Det grønne skiftet er framtiden og det skal vi være med på. Nordic Steel skal ta en ledende posisjon for en grønnere industri, både gjennom produksjon, drift og alt vi driver med i selskapet. Det er derfor enormt stort for oss å være med på gigantprosjektet Doggerbank, sier Børre Lobekk, daglig leder i Nordic Steel Group.

Fakta om prosjektet

  • Doggerbank blir verdens største bunnfaste havvindutbygging
  • Doggerbank ligger i Nordsjøen, på britisk sektor, øst for Yorkshire-kysten
  • Havdypet er på 20-35 meter
  • Doggerbank er et fellesforetak mellom Equinor, SSE Renewables og Vårgrønn
  • Oppstart drift er satt til 2023
  • Hele 6 millioner britiske husstander kan få fornybar energi fra Doggerbank

Aibel AS

Andre prosjekter vi har utført.

Cre8 Systems
HPU til Fenris
HPU til Fenris
Les saken
Moelven Limtre
Vatnahalsen bru
Vatnahalsen bru
Les saken

Meld deg på vårt nyhetsbrev