HjemProsjekter

Jotun FPSO

Oppgradering av produksjonsskipet Jotun er i full gang hos Rosenborg Worley i Stavanger. Noe av det som blir totalrenovert er boligkvarteret, som får 20 tonn ventilasjonskanaler fra Nordic Steel.

- Vi er glade for å være med på et så viktig prosjekt for offshore-industrien i Norge, og for å bidra til å forlenge levetiden til Jotun. Våre ventilasjonskanaler blir levert i beste kvalitet, her leverer vi både Simduct, klasse A- og klasse E-kanaler, forteller Thor Erik Hebnes, leder for HVAC-avdelingen i Nordic Steel.

Nordic Steel har kontrakt med Leirvik AS, for å levere ventilasjon til boligkvarteret på Jotun FPSO.

- Nordic Steel ble valgt som leverandør til Jotun A-prosjektet på grunn av høy kvalitet på varer og tjenester, gode priser, samt rask og fleksibel produksjon. I tillegg ble nærhet til produksjonen en sentral faktor. Leirvik AS har også veldig god erfaring med Nordic Steel fra tidligere prosjekter der vi har fått levert varer av høyeste kvalitet, sier Skjalg Myklebust, prosjektleder for Jotun A i Leirvik AS.

Det gode samarbeidet blir også vektlagt av Nordic Steels avdelingsleder.

- Vi har hatt et svært godt samarbeid med Leirvik på flere tidligere prosjekter og ser frem til samarbeidet også på Jotun. Produksjonen av HVAC-kanaler og diverse annet utstyr til Jotun er allerede i gang, forklarer Thor Erik Hebnes i Nordic Steel.

Ledende innen HVAC

Nordic Steel er ledende på produksjon av HVAC-kanaler og utstyr. Kvalitet, leveringspresisjon og konkurransedyktige priser er viktige grunner for at selskapet har denne posisjonen. Kundene kommer fra alle bransjer, fra olje- og gassindustrien til maritim næring, fornybar energi og samferdsel.

I Nordic Steel starter produksjonsprosessen på tegnebordet. I denne prosessen kan alt spesialtilpasses.

- Leirvik har levert modeller til oss, som vi har laget fabrikasjonstegninger av. Alt vi produserer blir tegnet hos oss og grundig dokumentert, før vi sender det til kunden, forklarer Thor Erik Hebnes.

Ventilasjonskanalene fra Nordic Steel skal sørge for god luft til boligmodulen på Jotun, som er på hele 3200 kvadratmeter, med 55 enkle lugarer. I boligkvarteret kommer rekreasjonsområder, administrasjonssenter, kontrollrom og andre nødvendige fasiliteter for å drive et offshore boligkvarter.

Jotun klar i 2022

Produksjonsskipet Jotun FPSO har produsert olje i Nordsjøen siden 1999. Det er Vår Energi som eier Jotun og som er ansvarlig for opprustningen av skipet.

Oppgraderingen skjer hos Rosenberg Worley i Stavanger. I løpet av 2022 skal Jotun etter planen tilbake i produksjon på Balderfeltet.

- Nordic Steel ble valgt som leverandør til Jotun A-prosjektet på grunn av høy kvalitet på varer og tjenester, gode priser, samt rask og fleksibel produksjon. I tillegg ble nærhet til produksjonen en sentral faktor. Leirvik AS har også veldig god erfaring med Nordic Steel fra tidligere prosjekter der vi har fått levert varer av høyeste kvalitet.

Skjalg Myklebust, Leirvik AS
Leirvik AS

Andre prosjekter vi har utført.

Statsforvalteren i Troms og Finnmark
Spilefeller for pukkellaks
Pukkellaksfeller i Troms og Finnmark
Les saken

Meld deg på vårt nyhetsbrev