HjemProsjekter

Elektrifisering av Johan Sverdrup

Gigantutbyggingen Johan Sverdrup i Nordsjøen blir drevet av kraft fra land. Landstrømanlegget til fase to har 45 tonn ventilasjonskanaler fra Nordic Steel.

– Landstrømanlegget har offshore-krav til ventilasjon. Det er svært viktig med god ventilasjon til dette anlegget, noe vi leverer med våre ventilasjonskanaler, forteller Stein Finnesand, HVAC-ingeniør i Nordic Steel.

Installasjon av Nordic Steel-kanaler på Haugsneset

Kontrakt med Aibel AS

På Haugsneset utenfor Kårstø står landstrømanlegget som Aibel AS har levert til fase en av Johan Sverdrup. Her bygger Aibel også anlegget til fase to, som har planlagt oppstart drift i 2022.

Nordic Steel har kontrakt med Aibel, på å levere hele kanalpakken til et omfattende HVAC-system som gir god ventilasjon, til fase to. Samarbeidet med Aibel er svært godt, etter flere tidligere kvalitetsleveranser. Tilbakemeldingene er gode også på leveransen til landstrømanlegget på Haugsneset.

– Rett og slett topp kvalitet, fra en seriøs og positiv samarbeidspartner, sier Tommy Solås, senior HVAC-ingeniør hos Aibel, når han beskriver Nordic Steels leveranse.

Thor Erik Hebnes (avdelingsleder HVAC) med en stor kanal produsert hos oss

Rekordlave klimautslipp

Johan Sverdrup er et av olje- og gassfeltene i verden med lavest klimautslipp. Besparelse i utslipp kun fra Johan Sverdrup er estimert til mer enn 620.000 tonn CO2 i gjennomsnitt hvert år. Dette er mulig blant annet fordi kraften til å drive plattformen kommer fra land, og i hovedsak fra norsk grønn vannkraft.

- Vi er stolt over å levere et viktig bidrag til et av de aller største oljefeltene på norsk sokkel, og der klimautslippene er rekordlave sammenlignet med andre felt. Nordic Steel skal være med på veien mot lavkarbonsamfunnet, det gjør vi gjerne ved å være en del av elektrifiseringen av Johan Sverdrup, sier Børre Lobekk, daglig leder i Nordic Steel Group.

Fakta om Johan Sverdrup:

  • Det tredje største oljefeltet på norsk sokkel
  • Feltet ligger på Utsirahøyden, 140 kilometer vest for Stavanger
  • Det er forventet at ressursene på feltet totalt er på 2,7 milliarder fat olje
  • Oljen blir ført i rør til Mongstad i Vestland, gassen til Statpipe og videre til Kårstø i Rogaland
  • Feltet blir bygget ut i to trinn, der første felt ble åpnet i oktober 2019, andre felt åpnes etter planen i fjerde kvartal i 2022
  • Kraft fra land driver feltet og bidrar til lave klimautslipp
  • Samlet produksjonsinntekt fra feltet er beregnet til mer enn 900 milliarder kroner
  • Partnere på feltet er Equinor (operatør), Lundin Norway, Petoro, Aker BP og Total

– Rett og slett topp kvalitet, fra en seriøs og positiv samarbeidspartner, sier Tommy Solås, senior HVAC-ingeniør hos Aibel, når han beskriver Nordic Steels leveranse.

Tommy Solås
Aibel AS

Andre prosjekter vi har utført.

Subsea7
Seven Falcon
Seven Falcon
Les saken
Cre8 Systems
HPU til Fenris
HPU til Fenris
Les saken

Meld deg på vårt nyhetsbrev