HjemFagartikler

Produksjon og montasje av alt i stål til bygg, anlegg og samferdsel

Alt du trenger i stål får du på et sted. Nordic Steel er en norsk kvalitetsprodusent som leverer på de strengeste kravene fra bransjen.

Nordic Steel-konsernet består av stålsenteret Nordic Steel og stålentreprenøren Nordic Steel Construction. Sammen produserer og monterer de to selskapene alt bygg- og anleggsbransjen, samt samferdsel- og infrastrukturbransjen, trenger i alle stålkvaliteter.

Steien Bru

- Styrken vi har sammen i de to selskapene gjør at vi kan levere enda bedre til kundene. Jo tidligere vi kommer inn i et prosjekt, desto mer kan vi bidra til å finne løsninger. Vi har bred kunnskap om stål, produserer det som trengs og kan utføre montasjen til slutt, sier Torjus Ulsaker, regionleder øst i Nordic Steel Construction.

Typiske leveranser til bransjen er:

 • Stålbygg
 • Braketter i alle former
 • Bærestål
 • Beslag
 • Fasadeløsninger
 • Takarbeid og montasje
 • Brokonstruksjoner
 • Alle typer tunnelutrustning
 • Søyler, bjelker og tverrbærere
 • Slisseplater og slissebeslag
 • Leidere og repos
 • Alt til uteområder
Utstyr til bro

Det finnes få begrensninger hos Nordic Steel. Vi lager skreddersøm, akkurat slik kundene vil ha det, i alle materialkvaliteter. Dokumentasjon av kvalitet og sertifisert sveising er en selvfølge. Som stålentreprenør er sentral godkjenning i klasse EXC3 viktig for å kunne utføre både stål- og takarbeid.

- Nordic Steel er et solid og fremoverlent konsern som har alle godkjenninger til å være med på de største prosjektene. Vi leverer til alle kunder og utfører montasje i hele landet, forteller Børre Lobekk, konsernsjef i Nordic Steel.

Grønt stål

Til nybygg, rehabiliterings-, ombyggings- og tilbyggsprosjekter trengs det mye stål. Nordic Steel er en trygg leverandør som av flere blir valgt nettopp fordi vi leverer på så strenge krav.

- Som Norges grønneste stålsenter tar vi ansvar for miljøet og kan levere både grønt, resirkulert stål og klimaregnskap på det vi produserer. Vi leverer på alle bestemmelser i Oslomodellen, og tar ansvar for miljø, arbeidskraft, lønns- og arbeidsforhold, forklarer Ulsaker.

På Prosjekt Nytt Nasjonalmuseum leverte vi over 300.000 kilo syrefaste stålbraketter med full miljødeklarasjon (EPD), noe som bidro til at prosjektet oppfylte sine miljøkrav.

Bruk av stål i bygg er et svært godt valg på grunn av levetiden til stålet, dessuten er stål resirkulerbart til 100 prosent. Stålkomponenter kan også brukes om igjen.

Picasso

Dobbel gevinst med Nordic Steel Construction

Ikke bare er det en fordel for kunden å ha en utstyrsprodusent og stålentreprenør som jobber sammen. Nordic Steel Construction er også et selskap som utfører flere typer arbeid på et bygg.

- En stor gevinst for entreprenører og utbyggere er at vi har flere fag under samme paraply. Når vi setter opp stålbygg, legger takplater og monterer sandwichelementer kan vi også utføre taktekkingen. Dette sparer entreprenørene for mye arbeid, fjerner risikoen i et grensesnitt og kan lettere tilrettelegge mellom flere arbeidsoperasjoner, forklarer Knut Jørgensen, daglig leder i Nordic Steel Construction.

Montører og taktekkere i Nordic Steel Construction har lang erfaring innen både stål- og takarbeid. Selskapet leverer til alle de store totalentreprenørene og er med på viktige prosjekter over hele landet. Industrivedlikehold er også et fagområde som Nordic Steel Construction dekker.

Tunnelåpning (verdens lengste undersjøiske tunnel)

Prosjekter over hele landet

Industrikonsernet Nordic Steel er en del av mange flotte prosjekter. Dette er noen av prosjektene vi har levert til:

Det nye Nasjonalmuseet i Oslo

Det nye Nasjonalmuseet
Det nye Nasjonalmuseet i Oslo

Nye Stavanger universitetssjukehus

Nye Stavanger universitetssjukehus

Mjøstårnet i Brumunddal

Mjøstårnet i Brumunddal

• Y-blokka, Regjeringskvartalet i Oslo

Y-blokka, Regjeringskvartalet i Oslo

Boligprosjektet Consulens Brygge i Stavanger

Boligprosjektet Consulens Brygge i Stavanger

• Nye Sola kirke i Sola kommune

Nye Sola kirke i Sola kommune

• Nye MUNCH i Oslo

Nye MUNCH i Oslo

Andre fagartikler.

Nysgjerrig på hva vi kan levere? Send oss en forespørsel og få et tilbud.

Vi vil besvare henvendelsen din så fort vi kan. For forespørsler og generelle spørsmål bruk gjerne chatten. Har du behov for rask hjelp, anbefaler vi deg å kontakte oss på telefon uansett åpningstider.
Mathias Hult
Head of Marketing
Din forespørsel er nå mottatt og er nå blitt personlig sendt til ansvarlig.

PS: Se gjerne noen av våre prosjekter her.
Oops! Noe gikk galt, prøv igjen.