HjemProsjekter

Mjøstårnet i Brumunddal

Mjøstårnet i Brumunddal er verdens høyeste trebygning - med viktige stålleveranser fra Nordic Steel.

– Konstruksjonen og monteringen av Mjøstårnet i Brumunddal er ingeniørkunst i verdensklasse. Hovedkonstruksjonen er basert på limtre med dekkeelementer bestående av en kombinasjon mellom limtre og kerto, og fasader som elementer i tre. Dette er et svar på det grønne skiftet og et bevis på at tre er et materiale som kan utfordre tradisjonelle løsninger også i høyden, samt muliggjøre klimariktig bygging bare man tenker offensivt nok, sier byggherre og investor Arthur Buchardt.

Mjøstårnet i Brumunddal har et totalt omfang på om lag 15.000 kvm, strekker seg over 18 etasjer og inneholder blant annet leiligheter, hotell, kontorer, restaurant og tilhørende fellesarealer. Total høyde er på over 80 meter.

Utfordringene til Moelven Limtre var strenge krav fra byggherren. Tre har andre egenskaper enn tradisjonelle materialer brukt i slike konstruksjoner og det måtte derfor stål til, for å realisere Mjøstårnet.

Nordic Steel har levert slissebeslag, slisseplater og beslag i stål, for å sikre at konstruksjonen oppnådde kvalitetene og styrken som var nødvendig for å få et stabilt og trygt bygg.

Hullene i slisseplatene er så nøyaktige at du kan ha to slisseplater på 30 meters avstand fra hverandre, kjøre en laserstråle gjennom hullet på første slisseplate, for så å treffe gjennom hullet på den andre slisseplaten som står 30 meter borte. Slisseplatene har strengere krav enn NORSOK-standarden, og har et toleransekrav på 0,5 millimeter. Ja du leste riktig, 0,5 millimeter! Det er like smalt som tuppen på en kulepenn.

Våre tjenester

• Produksjon av beslag

• Produksjon av slissebeslag

• Produksjon av slisseplater

Moelven Limtre

Andre prosjekter vi har utført.

Cre8 Systems
HPU til Fenris
HPU til Fenris
Les saken
Moelven Limtre
Vatnahalsen bru
Vatnahalsen bru
Les saken

Meld deg på vårt nyhetsbrev