HjemProsjekter

Det nye Munchmuseet

Det nye Munchmuseet

Det nye Munchmuseet er en av de største satsingene på kulturbygg i Oslo i vår tid, og inngår som en del av byutviklingsprosjektet i Bjørvika.

Bygget ble ferdigstilt i slutten av 2019, og museet åpnet for publikum i 2020. Museet huser blant annet den fantastiske Munchsamlingen på nærmere 28.000 kunstverk.

Selve bygget består av et tårn på over tretten etasjer og et podium på tre etasjer. Tårnet er todelt og består av en statisk og en dynamisk del. I den statiske delen er det en tett betongkonstruksjon som oppfyller samtlige krav til sikkerhet, klima- og dagslyskontroll, knyttet til kunsten i bygget. Den dynamiske delen inneholder kommunikasjonsareal for publikum, med en transparent og åpen fasade med utsyn over byen.

Oslo bystyre satte ambisiøse miljømål for prosjektet, med krav om at bygget skulle være ledende både når det gjelder energiøkonomisering og reduserte klimagassutslipp. Prosjekteringsarbeidet forutsatte en integrert energidesignprosess og satte store krav til alle involverte parter.

Nordic Steel samarbeidet med Byggimpuls, for å finne de beste løsningene og de riktige brakettene, som sikret en effektiv og kvalitetsmessig utført montasje. Løsningene vi kom frem til gjorde jobben både enkel og sikker for montørene. Brakettene produsert av Nordic Steel ble laserskåret fra syrefaste plater i opptil 25 mm tykkelse. De ble kappet, bukket, sveiset sammen og syrevasket for å møte strenge toleranse- og korrosjonskrav.

Våre tjenester

• Teknisk tegning

• Visualisering av løsning

• Produksjon av braketter

Byggimpuls

Andre prosjekter vi har utført.

Meld deg på vårt nyhetsbrev