HjemFagartikler

Nordic Steel har spesialkompetanse som olje- og gassnæringen trenger

Skreddersydd design og produktutvikling er viktige bidrag fra Nordic Steel til en av Norges aller største næringer.

- Vi har spesialkompetanse på å utvikle tekniske løsninger til produkter og utstyr til olje- og gassnæringen. Utstyret blir skreddersydd etter kundens ønske og vi leverer komplekse enheter både som topside-utstyr og til subsea, forklarer Harald Moi, prosjektsjef i Nordic Steel.

Mange års erfaring og unik kompetanse har gjort at Nordic Steel i dag er en viktig kvalitetsleverandør til de største kundene i bransjen, både nasjonalt og internasjonalt.

Hydraulic Power Unit

Typiske produkter som Nordic Steel leverer til olje- og gassnæringen:

  • Innmat til separasjonsutstyr for olje og gass
  • Spesialcontainere/uniter
  • Alle typer tanker
  • Moduler/rammeverk
  • Større konstruksjoner
  • Diverse spesialprodukter
  • V&M-leveranser (vedlikehold og modifikasjon)
  • Mekanisk produksjon, platebearbeiding og sertifisert sveising

Leveransene kan utføres i alle materialkvaliteter, tilfredsstiller krav etter ISO 3834-2, Norsok-standarder og følges opp av DNV sine spesifikasjoner etter behov.

- I Nordic Steel har vi sertifiserte sveisere med sveisekompetanse helt i toppsjiktet, slik at vi kan levere på de strengeste kravene som bransjen krever. Vi har egne sveiseingeniører og sveisekoordinator ansatt i bedriften. Disse sørger for at alle rutiner og prosedyrer blir fulgt, og ikke minst dokumentert, forklarer Moi.

Spesialcontainer

Dokumentasjon, kvalitet og leveringstid

God og korrekt dokumentasjon er en av faktorene som er viktig for kundene. Kvalitet og leveringstid er andre sentrale faktorer, sammen med dyktige fagfolk med rett kompetanse.

- Vi har personell med god teknisk forståelse, lang erfaring og høy kunnskap. De står alltid ekstra på for at resultatet skal bli akkurat slik kundene ønsker. I mange tilfeller kan vi både utvikle og forbedre løsninger, som også blir mer kostnadseffektive for kundene, sier Moi.

Montasje offshore

Hver eneste dag produserer Nordic Steel viktig utstyr til olje- og gassnæringen fra fabrikken på Jæren. Ofte er det spesialprodukter som også blir montert av Nordic Steels egne montører, både offshore og på land. Montørene har lang erfaring og tverrfaglig kompetanse.

- Vi har selvsagt montører med alle godkjenninger som trengs for å jobbe offshore, sier prosjektsjef Harald Moi.

Kjemikalieunit på 20 tonn, der tanken inni rommer 40 kubikkmeter. Produktet skal installeres på produksjonsskipet Jotun FPSO.

Norges grønneste stålsenter

Konsernet Nordic Steel Group er med og tar ansvar for det grønne skiftet. Helt siden 2014 har vi vært sertifisert miljøfyrtårnbedrift. I alle deler av driften tas det bærekraftige valg, i alt fra valg av transportører til bruk av resirkulert stål. Vi kan ikke løse alt, men skal uten tvil bidra der vi kan.

- Vi i Nordic Steel skal fortsette å være en viktig bidragsyter til en fremtidsrettet og ansvarsbevisst olje- og gassnæring. Norge kommer til å leve av olje og gass i lang tid fremover. Vi skal fortsette å levere høy kvalitet og god service som samarbeidspartner for alle seriøse aktører i denne næringen, sier Børre Lobekk, daglig leder i Nordic Steel.

Les mer om hva Nordic Steel kan bidra med innen olje- og gassnæringen.

Ramme produsert i henhold til DNV 2.7-3
Topphengt HPU til Balder
Kjemikalieskid
Arbeidsplattform
Tanker
Innløpssyklon inklusiv spennring til oljeseparering
Subsea panel
HPU innvendig
MEG-skid
MEG-skid før lakkering
Tank til Jotun. MEG-skid
Topphengt HPU til Balder
Varmeveksler
Subsea operasjonspanel

Andre fagartikler.

Nysgjerrig på hva vi kan levere? Send oss en forespørsel og få et tilbud.

Vi vil besvare henvendelsen din så fort vi kan. For forespørsler og generelle spørsmål bruk gjerne chatten. Har du behov for rask hjelp, anbefaler vi deg å kontakte oss på telefon uansett åpningstider.
Mathias Hult
Head of Marketing
Din forespørsel er nå mottatt og er nå blitt personlig sendt til ansvarlig.

PS: Se gjerne noen av våre prosjekter her.
Oops! Noe gikk galt, prøv igjen.