HjemFagartikler

Brennende engasjement for samferdsel

Samferdsel er et fagfelt som har stor betydning for alle som ferdes i det offentlige rom. Veier, tunneler, broer, parkanlegg og bymiljø er viktige deler av infrastrukturen i samfunnet. En infrastruktur der det faktisk trengs svært mye stål.

– Til tunneler produserer vi opphengssystemer til skilt, vifter og tekniske installasjoner. Dette har vi levert til de store tunnelprosjektene Ryfast og Eiganestunnelen i Rogaland, men og til andre tuneller i hele Norge. Vi leverer tilkomstutstyr, som trapper og leidere, noe vi blant annet har levert til arbeidet med kabelsjakter for Sotrasambandet i Vestland fylke, forteller Bjørn Erik Ualand.

Lager det kunden vil ha

Bjorn Erik Ualand
Bjørn Erik Ualand

Ualand har mange eksempler på prosjekter Nordic Steel har vært med på. Fagfeltet rommer utrolig vidt. Tunnel og vei er allerede nevnt. Videre er utstyr som høydehinder, sykkelstativ, sykkelskur, torgboder, terrorsikring, hærverk- og klatresikring på master, brorekkverk, kunst – men ikke minst utemøbler og plantekasser til ulike typer parker eller byområder, også noe som inngår i porteføljen. Nordic Steel produserer også varemerket Simprofile, som er unike korrugerte stålrør (spirorør), spesielt til bruk i betongindustrien.

– Det som er felles for alt Nordic Steel leverer, også innenfor samferdsel, er at vi kan lage alt kundene trenger og ønsker. Vi tilpasser produktene akkurat slik kundene vil ha det og de kan være med i hele prosjekteringsprosessen, fra idé til ferdig produkt. Sykkelstativ kan for eksempel spesialtilpasses, både med navn, størrelse, til hvor det skal plasseres og hvilken funksjon det skal ha. Vi laget torgbodene i Stavanger etter kommunens behov og ønsker. Akkurat nå er vi i sluttfasen med innendørs boder til et kjøpesenter på Østlandet, forklarer Ualand.

Nordic Steel har hatt en egen samferdselsavdeling siden høsten 2018. Potensialet i fagfeltet er enormt og utvikler seg stadig.

Stor interesse for samferdsel

Med Bjørn Erik Ualand har Nordic Steel et brennende engasjert fagmenneske. Han er like engasjert i tunneler som i parkanlegg og bymiljø. Produksjon av kunst til det offentlige rom er han også gjerne med og bidrar til.

– Det er viktig å ha en genuin interesse for det du jobber med, for fagfeltet og bransjen. Jeg brenner veldig for samferdsel. Det er viktig for meg å vite hvordan en tunnel og vei blir bygget, hvordan installasjonene i tunnelen, langs veien eller i en rundkjøring fungerer. Når jeg vet hvordan ting fungerer kan jeg spille på lag med entreprenører og andre samarbeidspartnere, og sammen finner vi de beste løsningene, poengterer Bjørn Erik Ualand.

Lederen for samferdselsavdelingen i Nordic Steel har mange års erfaring fra entreprenørbransjen og fra en av landets største grossister innen samferdsel. Kontaktnettet er stort. Interessen og engasjementet er der hver eneste dag. Ta gjerne kontakt om vi kan bistå i ditt prosjekt!

Andre fagartikler.

Nysgjerrig på hva vi kan levere? Send oss en forespørsel og få et tilbud.

Vi vil besvare henvendelsen din så fort vi kan. For forespørsler og generelle spørsmål bruk gjerne chatten. Har du behov for rask hjelp, anbefaler vi deg å kontakte oss på telefon uansett åpningstider.
Mathias Hult
Head of Marketing
Din forespørsel er nå mottatt og er nå blitt personlig sendt til ansvarlig.

PS: Se gjerne noen av våre prosjekter her.
Oops! Noe gikk galt, prøv igjen.