HjemProsjekter

Vinje Industri

Denne tanken er en mer miljøvennlig løsning for offshore-industrien. Tanken er utviklet i samarbeid mellom Nordic Steel og Vinje Industri.

Tanken skal inneholde urea, som blir sprøytet inn i eksosen på maskiner og utstyr som går på diesel, for å redusere NOX-utslipp. Det er en mer miljøvennlig løsning enn bruk av diesel alene.

Arnt Egil Solås (prosjektleder i Vinje Industri AS) og Christopher Vold (prosjektleder i Nordic Steel)

- Bestillingen vår var å finne plass til en tank på en rigg offshore, hvor det var svært begrenset med plasseringsmuligheter. Vi skannet og målte for å optimalisere plassering, utførte engineering og fant en løsning. Vi utviklet tanken i et veldig godt samarbeid med Nordic Steel, forklarer Arnt Egil Solås, prosjektleder i Vinje Industri AS. 

Urea-tank produsert hos Nordic Steel

Norsok-standard

- Vinje Industri tok kontakt med et behov for prosjektering og produksjon av to slike tanksystem. Vi var med og fant de gode løsningene, slik at de ble produsert etter gjeldende standarder og forskrifter for bruk offshore, sier Christopher Vold, prosjektleder i Nordic Steel.

Vinje Industri finner løsninger og installerer utstyr til forskjellige typer industrier. Nordic Steel optimaliserer og produserer utstyr til alle typer industrier. En god match der altså.

- Vi har flere typer produkter som dere kan produsere for oss. Dette har vært et veldig positivt samarbeid, med alt fra å løse designet, til produksjon og oppfølging underveis, sier Arnt Egil Solås. 

Inspeksjon av tank

Åtte tanker ble til to

Dimensjonene på tanken, som egentlig er satt sammen av fire tanker, er store. Tanken er 5,9 meter lang, 1,5 meter bred og 4,2 meter høy. I tillegg kommer rammen som den står på.

Urea-tanken er produsert i syrefast stål, 316L, som tåler høy korrosjon og egner seg godt til miljøet offshore. Tanken er sertifisert av DNV. Tilbakemeldingen fra DNV var at produktet hadde god kvalitet og oppfylte kravene som er stilt til standarden.

- Det har blitt et veldig bra produkt, der vi i tillegg til tankene leverte piping. Vi har hele tiden hatt veldig god kommunikasjon med Vinje. Sammen har vi levert en spesialtilpasset løsning til offshore-industrien, sier Christopher Vold.

- Dette har vært et veldig positivt samarbeid, med alt fra å løse designet, til produksjon og oppfølging underveis

Arnt Egil Solås, Vinje Industri
Vinje Industri

Andre prosjekter vi har utført.

ØMF Østfold
Verket Brygge
Verket Brygge
Les saken
Kverneland Energi
Lynladere for elbiler
Lynladere for elbiler
Les saken
Båstad IL Skøyter
Trøgstad Sparebank Is-Arena
Trøgstad Sparebank Is-Arena
Les saken

Meld deg på vårt nyhetsbrev