HjemProsjekter

Verket Brygge

Boligblokker med teglstein og stål – og et helt unikt strandhotell. Velkommen til bydelen Verket i Moss.

Industrihistorien fra området har påvirket byggingen av både boligblokker og hotell. Tegl har vært viktig i den historiske industribebyggelsen, og sort stål er forankret i byggemiljøet langs Mosseelva. Sammen sikrer tegl og stål et robust, solid og helt spesielt uttrykk.

ØMF Østfold (tidligere Asker Entreprenør) fra konsernet Ø.M. Fjeld, har bygget tre boligblokker og et hotell i Moss. Nordic Steel har vært en viktig samarbeidspartner.

- Byggemåten i prosjektet har vært krevende. Jeg har ikke vært borte i noe lignende tidligere. Det har derfor vært veldig viktig med gode bidragsytere, som Nordic Steel har vært. Leveransen av stål til prosjektet har vært veldig bra og alt vi har spurt etter har blitt levert, forteller prosjektleder Roger Stensby i ØMF Østfold.

Boligblokk i teglstein og stål. Illustrasjon: Verket Brygge

Bjelker i etasjeskillene

Fasaden på de tre boligblokkene som ligger i fremste rekke ved Jeløysundet har spesiallagde stålbjelker i etasjeskillene og rundt balkongene.

- Vi har vært med og laget noe som ikke har blitt laget før. Siden vi kom tidlig inn i prosjektet, fant vi løsninger på å lage helt unike bjelker, forklarer avdelingsleder Bjørn Erik Ualand i Nordic Steel.

Stålbjelker i etasjeskiller og rundt balkonger

Totalt har de tre boligblokkene, hver på åtte etasjer, 1893 meter med stålbjelker. Det er over 100 tonn til sammen.

- Det har vært et kjempespennende prosjekt å være med på. Vi har vært med fra start til slutt og resultatet har blitt flott, sier Ualand.

Fasaden på boligblokkene henger sammen med historien og de gamle bygningene som er bevart på Verket. Også det nye Hotel Riviera bidrar til viktig byutvikling i Moss.

Hotel Riviera

Moss har fått sitt eget strandhotell like ved siden av de tre boligblokkene. Her finner vi bidrag fra Nordic Steel både innendørs og utendørs.

Fasade i cortenstål på del av Hotel Riviera

Deler av hotellet har fasade i cortenstål med hullmønster. Nærmere 360 kvadratmeter er dekket med cortenstål, som spiller godt sammen med det industrielle uttrykket på boligblokkene. Innendørs er det en stor frittstående stålkonstruksjon i vinterhagen, der en av hotellets barer ligger.

Frittstående stålkonstruksjon i vinterhagen på Hotel Riviera

- Vi har laget en stor stålkonstruksjon som er innfesting for fasaden til vinterhagen. Stålet er både et rammeverk, men blir også brukt som designelement, med plass til masse grønne planter på, forklarer Ualand.

Hotel Riviera åpnet sommeren 2023 og er inspirert av nettopp feriesteder langs rivieraen.

- Det har vært fint å se hvordan hotellet og boligblokkene ble til slutt. Designmessig er hotellet i en klasse for seg. Vi er stolte over å ha vært med på en så gjennomført og flott utvikling i Moss, sier Bjørn Erik Ualand.

- Nordic Steel har deltatt i prosjektet både med boligblokkene og hotellet hele tiden, det har vært viktig for et godt resultat til slutt, avslutter Roger Stensby i ØMF Østfold.

Verket Brygge ligger flott til i vannkanten. Illustrasjon: Verket Brygge

Nordic Steel har levert:

  • I overkant av 100 tonn / 1893 meter med stålbjelker i galvanisert og pulverlakkert karbonstål til tre boligblokker. Blokkene er på åtte etasjer og har totalt 51 leiligheter
  • Cirka 11 tonn / 360 kvadratmeter cortenstål til fasaden på Hotel Riviera. Hotellet er på 11 etasjer, har 172 rom, flere møterom, restauranter og spa- og velværeavdeling
  • Frittstående stålkonstruksjon i galvanisert og pulverlakkert karbonstål på cirka 7 tonn til vinterhagen i Riviera Bar & Patio
Foto: Verket Brygge
Stålbjelker på boligblokkene fra Nordic Steel
Stålkonstruksjon i Riviera Bar & Patio
Cortenstål-fasade på Hotel Riviera

Byggemåten i prosjektet har vært krevende. Jeg har ikke vært borte i noe lignende tidligere. Det har derfor vært veldig viktig med gode bidragsytere, som Nordic Steel har vært. Leveransen av stål til prosjektet har vært veldig bra og alt vi har spurt etter har blitt levert.

Roger Stensby
ØMF Østfold

Andre prosjekter vi har utført.

Cre8 Systems
HPU til Fenris
HPU til Fenris
Les saken
Moelven Limtre
Vatnahalsen bru
Vatnahalsen bru
Les saken

Meld deg på vårt nyhetsbrev