HjemProsjekter

To spennende kontrakter på Nye SUS

Den første kontrakten er å legge unik membran over 5000 kvadratmeter. Den andre er tak- og stålarbeid på basebygget for ambulanse og helikopterdekk.

– Vi fikk en kjempespennende jobb med å legge membran på et stort område på det nye sykehuset i Stavanger. Det er en helt spesiell isolasjon som skal brukes, og den legges i flytende, varm asfalt, forteller en entusiastisk Knut Jørgensen i Nordic Steel.

Den unike membranen ble lagt på bygget midt i bildet (Foto: Mikal Haga, Kruse Smith)

Metoden Jørgensen snakker om er bruk av isolasjonsmaterialet foamglass, som blir lagt i varm asfaltmasse. Denne metoden er nå stadig oftere å se i det norske byggemarkedet, også på vestlandet. I østlandsområdet er metoden allerede ganske vanlig.

Foamglass er en spesiell isolasjon som blir lagt for å tåle svært høyt trykk. Den er bygget opp av millioner av glassceller og er helt tett for vann og damp. Membranen brukes ofte på bygg der det er svært viktig at det er helt tett, som for eksempel i svømmehaller.

– Vi legger to lag med membran oppå foamglass, der det første laget blir lagt i flytende asfalt og det andre helsveises. Etterpå er det helt tett og det er klart til støping av bygg oppå membranen, forklarer Jørgensen.

Anleggsområdet på Nye SUS (Foto: Mikal Haga, Kruse Smith)

– Ikke hverdagskost

Nordic Steel inngikk kontrakt for membranarbeidet med SV Betong AS, en entreprenør som selskapet har et veldig godt samarbeid med.

– SV Betong vet at vi har kompetanse og erfaringen til å utføre jobber som dette. Den siste tiden har vi blant annet jobbet sammen på Kjerrberget skole, nye Sola kirke og Sandfærhus parkering i Trondheim. Vi er glade for å fortsette det gode samarbeidet på Nye SUS, sier Jørgensen.  

SV Betong ser også fram til samarbeidet på Nye SUS.  

– Jeg har bare fått gode tilbakemeldinger på Nordic Steel, både på kvaliteten på utført arbeid og viljen til å samarbeide. Jobben de skal utføre for oss på Nye SUS er ikke hverdagskost. Det at Nordic Steel har erfaring med slikt arbeid fra før, sammen med de gode tilbakemeldingene, gjør at jeg er trygg på selskapet er rett aktør for oppdraget, sier Joakim Steira, prosjektleder i SV Betong.  

Foto: Mikal Haga, Kruse Smith

Stål- og takarbeid for luftambulansen

Like ved siden av der membrandekket på 5000 kvadratmeter ble lagt, er det sentrale basebygget til Nye SUS. Basebygget er en viktig del av det akuttmedisinske tilbudet på sykehuset, med luftambulansen og helikopterdekket.

–  Vårt ansvar var å sette opp stålkonstruksjonen på basebygget, og vi utførte metallarbeid, som å sette inn trapper. I tillegg kom legging av takplater og taktekking, forteller prosjektleder Robert Gunvaldsen i Nordic Steel.

Ambulansehallen ligger like ved siden av basebygget. Denne kledde Nordic Steel med sandwichpanel.

Kontrakten for basebygget var med Hako Total AS, et spennende samarbeid. Hako Total hadde hovedentreprisen for bygging av basebygg og kledning av ambulansehall.

– Det er særlig strenge krav til planlegging og utførelse på Nye SUS, som er en av Norges største byggeplasser. En konkurransedyktig pris, leveringsdyktighet og gode referanser for faktisk utførelse, gjør at valget vårt til slutt havnet på Nordic Steel, forteller Harald Aarsland, daglig leder i Hako Total AS.

Det er særlig strenge krav til planlegging og utførelse på Nye SUS, som er en av Norges største byggeplasser. En konkurransedyktig pris, leveringsdyktighet og gode referanser for faktisk utførelse, gjør at valget vårt til slutt havnet på Nordic Steel.

Harald Aarsland
SV Betong / Hako Total

Andre prosjekter vi har utført.

Cre8 Systems
HPU til Fenris
HPU til Fenris
Les saken
Moelven Limtre
Vatnahalsen bru
Vatnahalsen bru
Les saken

Meld deg på vårt nyhetsbrev