HjemProsjekter

Kverneland Energi

Her er en av Kverneland Energis lynladere. Den er spesielt designet for entreprenørbransjen, i tett samarbeid med Nordic Steel.

Lynladeren ser ved første øyekast ut som en container, bygget i karbonstål. Inni kommer ventilasjon, isolasjon, styreskap, software og batteri. Løsningen er utviklet av Kverneland Energi. Når den er ferdig skal den til en anleggsplass, klar for å lade elektriske anleggsmaskiner.

Både design, produksjon og sammenstilling av container skjer hos Nordic Steel.

- Hos Nordic Steel blir det gjort skikkelig fra starten av. Vi samarbeider veldig godt, skaper gode produkter for hverandre og går i samme retning, sier Per Kåre Fuglestad, prosjektleder i Kverneland Energi.

Battericontainer i produksjon hos Nordic Steel.

Kverneland Energi har sikret seg mange batteri og har mål om å produsere opptil 30 lynladere neste år. Nordic Steel er stolt, lokal produsent.

- Dette er et veldig kjekt prosjekt for oss å være med på. Samarbeidet og dialogen har vært tett og god hele tiden. I tillegg får vi være med på å lage noe som er bedre for miljøet, forteller Roy Inge Haugstad, prosjektleder i Nordic Steel.

Illustrasjon av lynladeren
Viktig samarbeid

Nordic Steel produserer det kunden vil ha. Ofte blir produktene til i samarbeid med kunden, som i dette tilfellet.

- Ingeniører og elektriker fra Kverneland Energi har sagt hva de har bruk for, og gitt oss innspill til designet av container, som vi har skissert og kommet med forslag til, utdyper Haugstad.

- Det er viktig for oss å støtte opp om lokale arbeidsplasser. Her får vi et kortreist produkt som vi har tett dialog om hele tiden, poengterer Fuglestad.

Fra venstre: Per Kåre Fuglestad, Kverneland Energi og Roy Inge Haugstad, Nordic Steel
Til fremtidens anleggsplasser

Lynladeren er et produkt for fremtidens anleggsplasser der det skal være mindre klimautslipp. På mange anleggsplasser er det krav om elektriske anleggsmaskiner, men lading av maskinene er gjerne en utfordring. Dieselaggregat brukes ofte til å lade de elektriske maskinene, men det er en løsning med mye støy og store klimautslipp.

- Denne laderen fungerer på samme måte som en hurtiglader for elbil, bare at den lader anleggsmaskiner. En slik stasjon kan lade to til fire anleggsmaskiner på kort tid. Containeren kan også levere byggestrøm og bruker ikke strøm når den ikke er i bruk, forklarer Fuglestad.

Sveisearbeid på containeren
Løsning til store og små anleggsplasser

For anleggsplasser der entreprenører flytter seg rundt eller er på korte oppdrag finnes også en annen løsning enn den flere tonn tunge containeren. Nordic Steel er i gang med produksjon av en mindre lynlader som bygges på en bilhenger.

- Laderen til bilhengeren passer veldig godt til mindre anleggsplasser. Den bygges i aluminium på grunn av lavere vekt og kan være et godt alternativ for maskinutleieselskaper å ha i porteføljen sin, opplyser Fuglestad.

Illustrasjon av lynlader på bilhenger

- Hos Nordic Steel blir det gjort skikkelig fra starten av. Vi samarbeider veldig godt, skaper gode produkter for hverandre og går i samme retning.

Per Kåre Fuglestad
Kverneland Energi

Andre prosjekter vi har utført.

Statsforvalteren i Troms og Finnmark
Spilefeller for pukkellaks
Pukkellaksfeller i Troms og Finnmark
Les saken

Meld deg på vårt nyhetsbrev