HjemProsjekter

Kjøleløsninger for Winns

Klimavennlig kjøleløsning til offshore-industrien – ja, det er mulig. Nordic Steel produserer kjøleenheter for energi- og teknologiselskapet Winns.

Winns har utviklet rene og naturlige varme- og kjølesystemer, med en kjøleteknologi av ren CO2, som har ingen utslipp og svært liten klimapåvirkning.

- Dette er en fantastisk jobb, en ny type prosjekt og et nytt spennende oppdrag, der vi også har et veldig godt samarbeid med Winns, skryter Thor Erik Hebnes, leder for HVAC-avdelingen i Nordic Steel.

Raymond Jensen og Ingeborg Stautland i Winns sammen med Thor Erik Hebnes i Nordic Steel under ONS 2022.

Kvalitetsskap

Nordic Steel er Norges ledende kvalitetsprodusent av ventilasjonskanaler og utstyr til alle bransjer. Kjøling og ventilasjon henger tett sammen og HVAC dekker også dette feltet, men da kjent som HVACR, der R står for «refrigeration». Store aktører spør oftere og oftere etter mer enn ventilasjonskanaler, som aggregat, ulike typer enheter og skap.

- Vi har produsert over 20 kjøleenheter som ser ut som store skap. De er produsert i syrefast stål, etter strenge krav til kvalitet og dokumentasjon. Skapene har også lydisolerte paneler, forklarer Hebnes.

- En stor del av vår leveranse består av stålarbeid i ramme og kabinett. Å samarbeide med en leverandør som er kjent med offshore-markedet og kvalitetskravene som blir stilt der, betyr mye for oss. Det at Nordic Steel har kompetanse, stor kapasitet og reell gjennomføringsevne er viktig nå når det er mange kjøleanlegg som må skiftes ut etter hvert som mange kjemiske kjølegasser blir forbudt, sier Arne Eikås Børtveit, leder for Offshoreavdelingen til Winns.

Kjøleenhet i syrefast stål (Foto: Magne Langåker, Byrået AS)

Kraftfullt klimatiltak

Den fremtidsrettede teknologien for oppvarming og nedkjøling som Winns benytter seg av er helt fri for CO2-utslipp. I dag står oppvarming og kjøling av bygg for 20 prosent av klimagassutslippene i verden, og rene energisentraler uten utslipp er derfor et klimatiltak som har stor betydning.

Nordic Steel er med på mange fremtidsrettede prosjekter innen mange ulike næringer. Kjøleanlegg uten utslipp er en ny, spennende teknologi som Nordic Steel ser svært positivt på å bidra til.

- Vi ønsker å fortsette og videreutvikle samarbeidet med Winns. Det fungerer godt i alle ledd, med dedikert engineering fra både oss og dem, til produksjon og oppfølging. Det betyr også mye at Winns sine produkter bidrar til mindre klimautslipp, sier Hebnes.

En stor del av vår leveranse består av stålarbeid i ramme og kabinett. Å samarbeide med en leverandør som er kjent med offshore-markedet og kvalitetskravene som blir stilt der, betyr mye for oss. Det at Nordic Steel har kompetanse, stor kapasitet og reell gjennomføringsevne er viktig nå når det er mange kjøleanlegg som må skiftes ut etter hvert som mange kjemiske kjølegasser blir forbudt

Arne Eikås Børtveit
Winns AS

Andre prosjekter vi har utført.

Statsforvalteren i Troms og Finnmark
Spilefeller for pukkellaks
Pukkellaksfeller i Troms og Finnmark
Les saken

Meld deg på vårt nyhetsbrev