HjemProsjekter

Johan Castberg

I tøffe arktiske forhold skal ventilasjonsaggregat produsert av Nordic Steel sørge for frisk luft til produksjonsskipet Johan Castberg i Barentshavet.

- Vi er svært glade for å ta del i et så viktig prosjekt i Norge, sammen med Novenco. Nordic Steel har den riktige kompetansen og utstyret til denne type oppdrag, i tillegg bidrar vi med norsk, kortreist produksjon til Johan Castberg-utbyggingen, sier Thor Erik Hebnes, avdelingsleder for HVAC i Nordic Steel.

Thor Erik Hebnes, avdelingsleder for HVAC i Nordic Steel

AHU – ventilasjonsaggregat

Nordic Steel har produsert to Air Handling Units (AHU) for Novenco til Johan Castberg. Novenco har lang erfaring med å utvikle HVAC-R-løsninger til marine og offshore-industrien. Nordic Steel er med som produsent.

AHU til Johan Castberg (Foto: Novenco)

- Samarbeidet med Novenco er tett og godt. De har designet enhetene, vi har produsert og satt de sammen. Nå ser vi frem til flere gode prosjekter sammen, forteller Hebnes.

Ventilasjonsaggregatene fungerer som hovedsentralen i et klimaanlegg. De er produsert i syrefast stål, en type rustfritt stål som er svært motstandsdyktig i korrosive miljø, som i maritime miljø eller olje- og gassindustrien.

Air Handling Unit i produksjonslokalene til Nordic Steel (Foto: Novenco)

Skreddersydd for tøffe forhold i Barentshavet

Ventilasjonsaggregatene skal betjene et lokalt utstyrsrom og blir plassert utendørs i et av de mest utsatte områdene på fartøyet. For å tåle tøffe arktiske værforhold er enhetene en helsveiset værtett konstruksjon. De har skreddersydde tekniske detaljer på grunn av risiko for ising.

- Alt vi lager i Nordic Steel blir skreddersydd til kundens behov hver gang. Det er derfor det er så gøy å produsere det også, sier Thor Erik Hebnes.

Øyvind Gravås © Equinor

Nordic Steel har alle sertifiseringer til å levere utstyr som olje- og gassnæringen trenger. All produksjon blir levert med full dokumentasjon. Ved at produksjonen skjer i Norge, kan kundene også være tett på.

- Vi har også utført fabrikktesting (Factory Acceptance Test - FAT) hos Nordic Steel i samarbeid med både Nordic Steel og sluttkunden. Det er en stor fordel at vi kan jobbe tett sammen, for å levere de beste produktene til slutt, forklarer Georgios Gournaras, teknisk sjef i Novenco.

Fakta om Johan Castberg

  • Johan Castberg er en FPSO (Floating Production Storage and Offloading)
  • Fartøyet er 313 meter langt og kan lagre 1,1 millioner fat olje
  • Johan Castberg-feltet er et stort havbunnsfelt og ligger nord i Barentshavet
  • Feltet blir bygget ut med et produksjonsskip og med subsea-utbygging
  • Equinor er operatør på feltet
  • Feltet har planlagt oppstart i 2024 og vil produsere i 30 år

Air Handling Unit i produksjonslokalene til Nordic Steel (Foto: Novenco)
I produksjonslokalene til Nordic Steel (Foto: Novenco)
AHU (Foto: Novenco)

- Vi har også utført fabrikktesting (Factory Acceptance Test - FAT) hos Nordic Steel i samarbeid med både Nordic Steel og sluttkunden. Det er en stor fordel at vi kan jobbe tett sammen, for å levere de beste produktene til slutt

Georgios Gournaras
Novenco

Andre prosjekter vi har utført.

Cre8 Systems
HPU til Fenris
HPU til Fenris
Les saken
Moelven Limtre
Vatnahalsen bru
Vatnahalsen bru
Les saken

Meld deg på vårt nyhetsbrev