HjemProsjekter

HPU til Fenris

I den sørlige delen av norsk sektor i Nordsjøen, ligger Fenris-feltet. Nordic Steel har viktige leveranser for CRE8 Systems til dette feltet.

Godkjenningen for utbygging og drift av Fenris kom i juni 2023, og etter planen skal det være aktiv produksjon i 2027.

- Dette prosjektet består av tre forskjellige konstruksjoner til CRE8. En HPU, en WHCP, og et TUTU-panel til plattformen på feltet, forklarer prosjektleder Jarl Ove Andersen, i Nordic Steel.

HPU i Nordic Steels produksjonslokaler

Dette er konstruksjonene:

  • HPU (Hydraulic Power Unit), er en integrert del av FPSO-skip og boreplattformer. HPU brukes til fjernstyring av sikkerhetsutstyr og ventiler, ved hjelp av trykk. Enheten gir en stabil og ren tilførsel av hydraulikkvæske til topside, fjernstyrte undervannsventiler eller verktøy
  • WHCP (Wellhead Control System/Panel), sørger for hydraulisk tilførsel til brønnhodeventiler, strupeventiler, trykkbeskyttelsessystem,og smelteplugger. Brukes blant annet til overvåking, kontrollering og nedstenging av ventiler
  • TUTU (Topside Umbilical Termination Unit), brukes til å starte energi- og kontrollsystemer, når væske transporteres til/fra undervannsrørledninger til tankskipet. Som oftest en frittstående, lukket enhet, som består av ventiler, trykkmålere, og koblingsbokser

- Stålleveransen har vært et pilotprosjekt for oss i CRE8. Det tette samarbeidet med Nordic Steels prosjektledelse og tekniske avdeling har vært verdifullt for oss, forteller tegning- og designleder Aleksander Myklebust, i CRE8 Systems.

HPU klar for transport

Høy kvalitet og norsk produksjon

Alle tre enheter er produsert og bygget i Nordic Steels lokaler på Bryne. Materialene som er brukt er hovedsakelig rustfritt syrefast stål (316L), i tillegg har HPU-en rør i Duplex.

Myklebust og Andersen er begge glade for det lange og gode samarbeidet mellom Nordic Steel og CRE8. I over ti år har selskapene utviklet og bygget mange flotte prosjekter. Fenris-prosjektet er nok en prestisjefull leveranse for selskapene.

Jarl Ove Andersen er prosjektleder i Nordic Steel

- På dette prosjektet har spesielt god dialog, høy kvalitet, trygghet i leveransen og hurtig levering vært viktige faktorer. Derfor var det for oss ingen tvil om at Nordic Steel var den rette samarbeidspartneren, sier Myklebust.

Leveransen bidrar til å gi hydraulikk til en ubemannet plattform, samt styre brønner og ventiler. Ettersom plattformen er ubemannet, blir det minimalt med mennesker i fysisk nærhet. Det er kun planlagt én årlig inspeksjon. Derfor er det satt store krav til kvalitet og robusthet i leveransen.

Ler mer om prosjektet her: https://akerbp.com/project/valhall-pwp-fenris/

HPU

På dette prosjektet har spesielt god dialog, høy kvalitet, trygghet i leveransen og hurtig levering vært viktige faktorer. Derfor var det for oss ingen tvil om at Nordic Steel var den rette samarbeidspartneren.

Aleksander Myklebust
Cre8 Systems

Andre prosjekter vi har utført.

Moelven Limtre
Vatnahalsen bru
Vatnahalsen bru
Les saken
ØMF Østfold
Verket Brygge
Verket Brygge
Les saken

Meld deg på vårt nyhetsbrev