HjemProsjekter

Fjelltun skole

Gjennom Rogalands flotteste skolegård renner en liten elv. Her er det store kritt-tavler som barna kan tegne på og på takterrassen er det små hager. Nordic Steel har bidratt til alt dette.

- Det har vært et kjempespennende prosjekt å være med på. Sammen med kunden har vi funnet de beste løsningene, sier Bjørn Erik Ualand, leder av samferdsel- og infrastrukturavdelingen i Nordic Steel.

Broen er produsert i galvanisert og syrefast stål.

Fjelltun skole på Jørpeland i Rogaland var helt ny til skolestart høsten 2022. Bjelland AS har hatt ansvar for uteområdet.

- Det er veldig enkelt å jobbe med Nordic Steel. De har levert på tiden og bidratt til at vi fikk løsningene som vi trengte til dette prosjektet, sier Kristian Thrane Holmebakken, anleggsleder i Bjelland.

To meter høye vegger i 10 mm tykke stålplater. Her kan barna tegne med kritt.

Nordic Steel har levert:

  • Bro i galvanisert og syrefast stål som går over en liten elv. Broen er åtte meter lang og tre meter bred. Tredekket er i cumaru
  • Fire vegger i 10 mm tykke stålplater. Veggene er to meter høye og malt i krittmaling
  • Plantekasser i cortenstål på totalt 133 kvadratmeter. Det er sittebenker i cumaru rundt flere av kassene

- Vi har tenkt mye på at det vi leverer skal være holdbart og vedlikeholdsfritt. Cortenstål er både vedlikeholdsfritt og egner seg veldig godt til plantekasser. Broen er tilpasset miljøet den står i og tredekket cumaru er både slitesterkt og har lang levetid, forteller Bjørn Erik Ualand.

Plantekasser i cortenstål med benker i slitesterkt cumaru på takterrassen.

Norsk kvalitet

Den over to tonn tunge stålbroen ble både produsert og montert hos Nordic Steel. Deretter ble den heist rett på plass på Fjelltun skole. Entreprenør Bjelland var opptatt av å bruke en lokal leverandør til prosjektet.

Broen ble både produsert og satt sammen hos Nordic Steel på Bryne. Her fra montasjen på verkstedet.
Fra montasjen hos Nordic Steel.

- Byggetiden på prosjektet var ekstremt trang. Det var viktig for oss å ha gode leverandører som kan levere på kort tid. I tillegg er pris alltid en viktig faktor. Vi valgte å handle lokalt, heller enn å gå ut i Europa, sier Kristian Thrane Holmebakken.

Plantene skal bli opptil 70 cm høye i plantekassene.
Plantekasser på takterrassen med fine sittebenker på.
Fjelltun skole var ny høsten 2022.

Det er veldig enkelt å jobbe med Nordic Steel. De har levert på tiden og bidratt til at vi fikk løsningene som vi trengte til dette prosjektet.

Kristian Thrane Holmebakken
Bjelland AS

Andre prosjekter vi har utført.

Cre8 Systems
HPU til Fenris
HPU til Fenris
Les saken
Moelven Limtre
Vatnahalsen bru
Vatnahalsen bru
Les saken

Meld deg på vårt nyhetsbrev