HjemProsjekter

CarEye Capture

Ny teknologi sjekker bilen for skader på sekunder. Det er gjort mulig med skreddersydd design og produksjon fra Nordic Steel.

- Nordic Steel har designet et fleksibelt system som er skreddersydd våre behov. Vi har en teknologi og utstyr som har potensiale til å nå ut i hele verden. Det er nå mulig ved hjelp av Nordic Steel, forklarer Rolf Seloter, gründer i Wenn.

Det var Wenn som først tok kontakt med Nordic Steel for å diskutere muligheter for produksjon av utstyr til deres nye oppfinnelse. En utfordring som passet Norges ledende stålsenter veldig godt.

- Vi fikk positivt svar med en gang, om at dette skal vi få til sammen. Derfor har vi fått et system som ingen andre har. Dette har Nordic Steel spesiallaget på en, to, tre, sier Seloter.

Systemet er bygget opp i moduler, tar lite plass og er svært fleksibelt. Det betyr at det kan brukes mange steder.

CarEye Capture
CarEye Capture i bruk

Skanner bilen på rekordtid

CarEye Capture fungerer ved at foto- og AI-teknologi blir brukt til å skanne biler, for å oppdage eventuelle riper, skader og bulker.

- Skanningen skjer ved at bilene kjører igjennom CarEye Capture som automatisk registrerer endringer på bilen. Skader blir oppdaget på rekordtid ved hjelp av teknologien. Vi har laget løsningen sammen med Wenn og setter hele systemet sammen i vår produksjon, forklarer William T. Boomer i Nordic Steel.

Rolf Seloter (CEO i Wenn) og William T. Boomer (prosjektleder i Nordic Steel)

Modulene er produsert i aluminium, med bruk av nøyaktig laserskjæring og knekking, før overflatebehandling og montering. Nordic Steel har i tillegg bidratt til at produktet har blitt et helt lokalt, jærsk produkt.

- Det var Nordic Steel som foreslo å ta med seg Robotic Innovation på prosjektet. De har installert og bygget inn både pc og kamera i systemet, forteller Seloter.

Flyplasser og bilutleiefirma

Wenns CarEye Capture er teknologi som bilutleiefirma, NAF-stasjoner, bilforhandlere og verksted kan ha stor nytte av.

Utstyret er allerede i bruk for alle bilutleiefirmaene på Oslo lufthavn Gardermoen, det skal settes opp på flere NAF-stasjoner i hele landet, og ikke minst på Franz Josef Straus lufthavn i Munchen. På denne flyplassen er det utleie av 600 biler i timen.

Nordic Steel har designet et fleksibelt system som er skreddersydd våre behov. Vi har en teknologi og utstyr som har potensiale til å nå ut i hele verden. Det er nå mulig ved hjelp av Nordic Steel.

Rolf Seloter, gründer
Wenn ASA

Andre prosjekter vi har utført.

Statsforvalteren i Troms og Finnmark
Spilefeller for pukkellaks
Pukkellaksfeller i Troms og Finnmark
Les saken

Meld deg på vårt nyhetsbrev