HjemProsjekter

Bussveien på Gausel

Har du sett en flottere stålvegg? Den viser skogen som stod her før og den lyser opp for alle trafikanter på Gausel.

En ny etappe av Bussveien, Rogalands største kollektivprosjekt, er åpnet. Stålveggen er en del av utsmykkingen og Nordic Steel er stolt bidragsyter til prosjektet.

Like opp fra undergangen som er bygget ved Nådlandsbråtet står en 140 kvadratmeter stor vegg. På avstand ser veggen ut som den er dekorert med trær i en skog. Ser du nøye etter er veggen full av små hull.

- Kunstveggen i stål viser et bilde av skogen som stod her før. Med lyssettingen eller naturlig sol blir totalopplevelsen fantastisk, forteller Jan Emil Reinertsen, prosjektleder i Risa AS.

Nordic Steels kontrakt er med totalentreprenør for Bussveien mellom Gausel stasjon og Nådlandsbråtet, Risa AS.

- Samarbeidet med Nordic Steel har vært kjempegodt og vi har fått til veldig gode løsninger, sier Reinertsen.

Komplett vegg med lyssetting

Bjørn Erik Ualand er leder av samferdselsavdelingen i Nordic Steel, som har levert et komplett produkt til Risa og Rogaland fylkeskommune. - Vi knyttet til oss lysdesigner og er veldig glade for å levere en så god løsning. Det har vært et kjempespennende prosjekt å være med på.

Bjørn Erik Ualand i Nordic Steel Group

Stålveggen er festet til et rammeverk i galvanisert karbonstål. Platene som er festet på veggen er i aluminium. Her er mønsteret som danner en skog stanset inn i platene. Nordic Steel har hatt ansvar for produksjon, lys og montasje.

- Vi laget tegning og mønster til stålveggen direkte fra et fotografi. Det er imponerende å se at mønsteret kom så godt frem i platene. Det viser godt til og med i mørket, forteller Jarl Ove Andersen, prosjektleder i Nordic Steel.

Lyskasterne har sjablonger som kan byttes ut med ulike mønstre og farger. Under den offisielle åpningen av prosjektet ble designbelysningen vist frem i fantastiske farger og variasjoner.

Kunst i stedet for spunt

Stålveggen skjuler en spuntvegg. Det er bratt i terrenget bak, hvor det tidligere var en skog, og spuntveggen holder skråningen på plass. Stålveggen er montert på stedet.

- Alle festene til stålveggen ble først montert utenpå spuntveggen. Deretter ble spuntveggen dekket med sprøytebetong. Stålrammen og aluminiumsplatene ble montert på helt til slutt, forklarer Andersen.

Byggherre Rogaland fylkeskommune er fornøyde med de spesielle detaljene som følger med Bussveien-prosjektet.

- Vi er stolt av å kunne levere fra oss et anlegg av god kvalitet med særegne detaljer som blant annet utsmykkingene i undergangene, stålplater med bilde av skogen i nærheten med egen tilhørende belysning, støttemurer i naturstein, regnbed og fine trapper i granitt. Løsningene har heller ikke vært fordyrende og vi har brukt lokale leverandører, sier Åsne Nord-Varhaug, prosjektleder i Rogaland fylkeskommune.

Fakta om Bussveien:

·       Et av de største samferdselsprosjektene i Norge

·       En del av Bymiljøpakken, og et viktig prosjekt for å få flere til å reise miljøvennlig

·       Bussveien sikrer at bussen får bedre framkommelighet og det bygges gode løsninger for de som sykler og går

·       Totalt 50 kilometer bussvei bygges ut fordelt på flere delprosjekter

·       Strekningen på fylkesvei 44 Gausel stasjon og Nådlandsbråtet åpnet 8. desember 2022

·       Gausel stasjon – Nådlandsbråtet har tatt to år å bygge og er bygget innenfor rammen på 167 millioner kroner

·       Rogaland fylkeskommune er byggherre for prosjektet

·       Risa AS har vært totalentreprenør for prosjektet

 

- Kunstveggen i stål viser et bilde av skogen som stod her før. Med lyssettingen eller naturlig sol blir totalopplevelsen fantastisk.

Risa AS
Risa AS

Andre prosjekter vi har utført.

ØMF Østfold
Verket Brygge
Verket Brygge
Les saken
Kverneland Energi
Lynladere for elbiler
Lynladere for elbiler
Les saken
Båstad IL Skøyter
Trøgstad Sparebank Is-Arena
Trøgstad Sparebank Is-Arena
Les saken

Meld deg på vårt nyhetsbrev