HjemProsjekter

Bryggesti i Asker

Asker kommune bygger en sammenhengende kyststi fra Bærum til Slemmestad. Nordic Steel har levert bro, trapp, rekkverk og gangbane til en av strekningene.

Ordfører Lene Conradi (H) åpnet tirsdag 9. august 2022 bryggestien på Mellom-Nes i Asker. Nå har folk fått en unik tilgang til sjøen og kan gå langs området mellom Slippen og Breivika.

- Vi har produsert og montert bro, trapp, rekkverk og gangbane i området. Vi har også produsert braketter som fester bryggestien i fjellet. Det bratte berget er nå mulig å forsere for alle som går tur i området, forklarer Bjørn Erik Ualand, leder av samferdsels- og infrastrukturavdelingen i Nordic Steel.

Bryggestien går rundt det bratte berget helt nede ved sjøen

Nordic Steels kontrakt er med Aktiv Veidrift AS, som er hovedentreprenør for bryggestien. Anleggsleder Steffen Ask er glad for å åpne bryggestien sammen med gode samarbeidspartnere og at bryggestien endelig kan tas i bruk.

- Samarbeidet med Nordic Steel har fungert veldig bra og sluttresultatet har blitt flott, sier Steffen Ask i Aktiv Veidrift.

Trapp for å komme over det bratte berget

Stål og tre tilpasset landskapet

Det er brukt en kombinasjon av stål og tre på bryggestien. Stålet er levert i både rustfritt (316) og som konstruksjonsstål (S-355J2). Treet som er brukt på gangbanen er termoask, et bærekraftig treslag som etter hvert får en fin patina av sølvgrått.

Et viktig miljøtema i prosjektet har vært å velge løsninger med så små terrenginngrep som mulig. Materialene som er brukt er derfor tilpasset landskapet.

Flott kombinasjon av stål og tre. Treet blir etterhvert sølvgrått

- Enestående

Asker kommunes prosjektleder Nikola Rozek  er svært fornøyd med den flotte bryggestien og at området ved sjøen nå er tilgjengelig for enda flere.

- Vår erfaring med Nordic Steel er helt enestående. Arbeidet som er utført er veldig fint, det har blitt spesielt godt tilpasset området, sier Nikola Rozek.

Alle typer leveranser til offentlige steder, som turområder, veier, broer, tunneler, parker eller torg, er vanlige oppdrag hos Nordic Steel.

- Vi skreddersyr og tilpasser produktene akkurat slik kundene våre ønsker det. Nordic Steel spesialtilpasser alt med tanke på størrelse, plassering og funksjon, forklarer Bjørn Erik Ualand i Nordic Steel.

Ordfører Lene Conradi (H) åpner kyststien på Mellom-Nes

- Samarbeidet med Nordic Steel har fungert veldig bra og sluttresultatet har blitt flott.

Steffen Ask
Aktiv Veidrift AS

Andre prosjekter vi har utført.

Cre8 Systems
HPU til Fenris
HPU til Fenris
Les saken
Moelven Limtre
Vatnahalsen bru
Vatnahalsen bru
Les saken

Meld deg på vårt nyhetsbrev