Hjem

Konsernrapport 2022

Kjære ansatte, eiere og samarbeidspartnere:

Året 2022 er historie. Vi sitter igjen med resultater, erfaringer, opplevelser – og ny vekst for selskapet vårt. Vi hadde faktisk tidenes omsetning i 2022 og ordreinngangen for 2023 er rekordhøy. Det har vært et veldig godt år for Nordic Steel Group.

Vi er heldige. Vi får være med å skape resultater og vokse med et industrikonsern som er ledende i sin bransje i Norge. Det er en situasjon vi er enormt takknemlig for å være i. I Europa har det vært et mørkt år, der Russlands brutale krigføring i Ukraina gjør inntrykk på oss alle. I tillegg har økte strøm- og matvarepriser påvirket både næringsliv og private husholdninger gjennom hele året.

Da vi gikk inn i et nytt år, i januar 2022, var Norge underlagt strenge koronarestriksjoner. Ved utgangen av året virker det fjernt for mange at året startet på denne måten, fordi samfunnet og livet slik vi kjenner det kom tilbake til normalen allerede fra februar. Da ble de fleste restriksjoner opphevet, folk kom tilbake fra hjemmekontor, vi kunne ta imot besøk og delta på møter og messer igjen.

Satser på fremtiden

Nordic Steel Group

Nordic Steel er Norges ledende kompetansesenter innen stål. Vi er en komplett leverandør av mekanisk produksjon til kunder i alle bransjer, innenfor avansert platebearbeiding, sveis og montasje. Nordic Steel er en trygg og seriøs samarbeidspartner og arbeidsplass. Selskapet holder til i moderne lokaler på Bryne i Time kommune. All produksjon foregår i fabrikken vår på Bryne. Vi har i tillegg to regionkontor, i Oslo og Ålesund.

Nordic Steel Construction er søsterselskapet til Nordic Steel, en solid stålentreprenør og montasjeselskap. 

Vi skal levere bedre og raskere enn noen andre. Det skal være god økonomi å bruke oss. Visjonen vår er tydelig: Vi skal være kundens førstevalg fordi vi kjenner, forstår og løser kundens behov best.

Bakgrunnen vår

Siden oppstarten i 2013 har Nordic Steel posisjonert seg som et av Norges mest seriøse stålsentre. Vi har samtlige sertifiseringer for å levere de mest komplekse og krevende prosjektene innenfor alle bransjer.

I 2016 endret bedriften navn fra Lie CNC til Nordic Steel. Navneendringen kom som følge av utviklingen for bedriften og markerte en sterkere satsing på fremtiden.

Sterk organisk vekst

Nordic Steel Group har hatt god organisk, økonomisk vekst i 2022. Året endte helt i tråd med forventningene, der vi har truffet på prognosene som var lagt. Fra en omsetning på 198,6 millioner kroner i 2020, til 283,6 millioner kroner i 2021, landet vi på en omsetning på 346,5 millioner kroner i 2022. Ordreinngangen ved utgangen av 2022 har aldri vært høyere, med 338,0 millioner kroner.

Koronapandemien har begrenset uorganisk vekst, det vil si ekstern vekst, som oppkjøp av selskap. Fremover kommer uorganisk vekst til å være viktig for selskapet. I strategien for Nordic Steel Group er det fastlagt at vi skal vokse både organisk og uorganisk de neste årene.

Konsernrapport 2022

Last ned konsernrapport 2022

Her kommer den!
Oops! Noe gikk galt.

Vokser med kundene våre

I august åpnet vi Norges råeste og mest moderne sveisehall og doblet størrelsen på produksjonslokalene våre. 

I strategien vår ligger det at vi skal vokse lønnsomt sammen med kundene våre. Med det nye bygget møter vi det økende behovet for kvalitetsproduksjon som kundene har. Kapasiteten og produksjonsmulighetene har blitt større og vi kan ta enda større oppdrag.

En viktig del av dette er også at vi tenker langsiktig, på lokal, norsk industri. Vi er en attraktiv arbeidsplass og skal fortsette å være det i fremtiden.

Høy aktivitet i 2022 har gitt oss enda flere ansatte. I Nordic Steel Group teller vi 110 ansatte ved utgangen av 2022. Vi har blitt flere i alle avdelinger, alt fra teknisk, produksjon, logistikk, salg- og prosjekt, dokumentasjon og innkjøp.

En hyggelig økning det siste året har vært antall kvinnelige ansatte. I januar 2022 var det tre kvinner ansatt i selskapet, men i desember 2022 var tallet økt til ni. I 2023 kommer enda flere. Det er bra for både arbeidsmiljø, utvikling og drift at vi har en variasjon i både kjønn, alder og bakgrunn.

Fornybar energi størst

Vi har leveranser til mange bransjer og opplever at den diversifiserte kundeporteføljen gir oss store fordeler. Kompetanse innen mange forskjellige industrier betyr at vi kan levere kvalitet til mange næringer, og vi tar med oss kunnskap fra en næring til en annen. 

Les resten av konsernrapporten vår for 2022 ved å taste inn e-postadressen din ovenfor.